НАЧАЛОИнтересно12 Идеи за коледна украса за 2020

12 Идеи за коледна украса за 2020

Знаете ли какво превръща най-прекрасното време от годината в още по-невероятно?

Украсяването на всеки сантиметър от дома с коледни декорации.

Независимо дали предпочитате традиционния декор или малко по-грандиозният такъв, ние ви гарантираме, че ще намерите и нещичко за вас в идеите ни за коледна украса.

 

1. Карирани панделки

Карето е част от коледните празници и затова често се използва за допълнителен акцент към украсата. Карираните панделки могат да са в червен или зелен цвят, като ще изглеждат добре вплетени в гирлянд или венец.

 

 

2. Коледни фигурки

Вместо да закачате коледни чорапи, можете да украсите дома си с коледни фигурки. Кой знае, след години е възможно да имате толкова много фигурки, че да си направите коледно селце в дома.

 

3. Специален дизайн на подаръчните опаковки

Направете така, че опаковките на подаръците под коледната елха да се връзват идеално с интериора на стаята, в която се намират. Така ще допринесете за коледния дух и уюта у дома. 

 

4. Направете адвент календар

Какво по-приятно от броенето на дните до Коледа с изненади за всеки ден. Направете сами адвент календар, в който да скриете лакомства или други изненадки за всеки ден преди Коледа.

 

5. Украсете и другите помещения у дома

Не украсявайте само всекидневната, добавете нещо коледно във всяко едно помещение у дома – кухнята, банята и спалните. Така, коледният дух ще ви следва навсякъде.

 

 

6. Камина

Ако нямате приказна камина, можете сами да си създадете такава, в която да сложите свещи или лампички.

 

 

7. Нов сезон, ново спално бельо

Изберете празнично спално бельо в коледни цветове, което да допринесе за коледния ви дух. Каретата винаги са добра идея.

 

8. Коледни столове

Празнично настроение от закуска до вечеря. Украсете столовете в трапезарията си с панделки или коледни шапки за столове, съобразявайки се със стила на цялостната си коледна украса.

 

 

9. Не е нужно всичко да е симетрично

В случай, че не сте запознати, коледната украса не трябва да е задължително симетрична. Вкарването на асиметрия в декорацията, добавя движение в стаята.

 

 

10. В едно с природата

Ако сте любители на природата, не е нужно да украсявате дома си в типично коледни декорации. Използвайте клони и шишарки, с които да допринесете за зимното и уютното настроение покрай коледните празници. Използвайте въображението си.

 

 

 

11. Шахмат

Може би не обичате прекалено коледната украса за празниците, затова можете да наблегнете на черното и бялото като цветове за празничната си декорация. Домът ви ще изглежда спретнат и семпло украсен. Ще бъдете изумени колко красив може да изглежда той в тази гама.

 

12. Подаръците

В последните години е модерно подаръците да бъдат опаковани семпло, без много цветове и блясък.

От себе си можете да добавите клонка от иглолистно дръвче, листа или някакво друго растение, с което да добавите цвят и индивидуалност на подаръците си. Изберете опаковъчна хартия или зебло в неутрален цвят, а вместо панделка, се доверете на канап. Със сигурност ще изпъкнете с такъв вид опаковка.

Хареса ли ви статията?

Кристина Петрова
Кристина Петрова е в екипа на LifeMedia от 2018 година. Интересите ѝ са насочени към здравето, психологията и лайфстайла.
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Latest Posts