Home Лайфстайл 12 знака че сте готови за брак

12 знака че сте готови за брак

0

Изказването на съдбоносното “Да” е голямо събитие и началото на напълно нова глава в живота. Решението да се ожените не е лесно и означава сбогом на живот, който се върти около собствените ви мечти, цели и нужди и дава началото на живот, който изисква всеки един от партньорите да бъде готов на компромис, да жертва и да подхранва през целия си живот безусловната любов.

Чудите се дали сте готови за тази голяма стъпка? Може би следните знаци ще ви убедят, че няма причина за страх и паника:

1. Планирате брак, не сватба. 

Виждате много отвъд сватбения ден, защото знаете, че сватбата трае само няколко часа, а идеята за брак е връзката да издържи до края на живота. Вие знаете, че сватбата е само тържествено влизане в партньорство през целия живот.

2. Не са ви минали мисли през ума ви, че сте пропуснали нещо по-добро. 

Когато сте с избрания, имате всичко, от което се нуждаете, за да сте щастливи и не усещате празнина, която да запълвате.

3. Имате същата визия за бъдещето. 

Когато си представите вашите професии, броят на децата и дори домашния любимец, основната част от образа ви за бъдещето съвпада с този на партньора. Не е нужно да се отказвате от мечтите си, за да изградите здрави и устойчиви взаимоотношения. 

Преди да скочите в брака, обсъдете жизненоважните въпроси на живота – дали ще живеете сами или с родителите си, дали искате къща или апартамент, колко деца искате да имате, колко ще позволявате на родителите да се месят в живота ви и колко ще споделите с тях … Ако сте на една и съща честота по повечето от тези въпроси, тогава брачният живот не трябва да ви плаши.

4. Вие сте готови за общия бюджет. 

Нямате нищо против да споделите средствата, които имате (дори част от тях) с друг човек.

5. Доверието е вградено в отношенията ви. 

Никакви отношения не могат да оцелеят при липса на доверие. Особено когато става въпрос за брачни отношения и създаване на семейство, доверието е ключов елемент.

6. Когато правите компромис, не се чувствате като победени. 

Когато сте с подходящия човек, смятате, че постигането на компромис е успех, а не поражение.

7. Не очаквате този брак да го промени и той не очаква този брак да ви промени. 

Семейният съюз няма право да променя някой, който не иска да бъде променен. Бракът само променя хората, които искат да се развият и да се хвърлят в следващото предизвикателство на живота, но това се случва постепенно.

8. Не криеш несъвършенствата си пред него. 

Знаете, че човекът ви иска точно толкова, колкото и вие, с всичките ви странности, физически несъвършенства и недостатъци. Трябва взаимно да приемате всичките си качества.

9. Ясно си спомняте последната страстна нощ, в която сърцето ви биеше лудо. 

Да, сексът не е най-важното нещо за един дълъг и щастлив брак, но това е наистина значимо парче от пъзела. Ако ви е трудно да си спомните последната страстна вечер с любимия си човек, това означава, че това се е случило отдавна.

10. Не използвайте брака, за да решите друг проблем. 

Не виждайте брака като изход от лош дом или семейство, като бизнес партньорство, което ще подобри финансовото ви положение или като начин да успокоите партньора си и да го направите семеен мъж.

11. Приемате семейството му като свое. 

Когато се омъжите, автоматично ще приемете семейството му. Вие сте наясно, че ще наследите задълженията, стреса и, разбира се, ползите от цялото ново семейство и нямате нищо против това.

12. Сигурни сте, че вашият партньор ще бъде добър баща на децата ви. 

Нямате никакви съмнения, че той ще е идеалния съпруг и баща

Надяваме се, че с тези признаци сте добили представа за това дали сте готови за брак или пък трябва да си дадете още време да се опознаете, преди да вземете това съдбоносно решение.

Хареса ли ти статията? Сподели я с приятели!

Милена Петкова е в екипа на LifeMedia от създаването на сайта. Проявява интереси към модата, лайфстайла и здравословния начин на живот.
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
wpDiscuz
Exit mobile version