Home Здраве Хранене и Диети 8 ситуации, в които да не пиете вода

8 ситуации, в които да не пиете вода

0

Много малко хора не влизат във фитнес залата с шише вода или пък не пият поне чаша вода преди ядене. Но това приемане на вода може да окаже сериозни поражения върху организма и поради тази причина могат да се появят много проблеми, които трудно да ги отстраните.

Всяко нещо, което прекалено, дори и да е полезно, то става вредно. Поради тази причина ви представяме осем ситуации, в които не трябва да пиете вода, ако искате да сте здрави.

1. Преди лягане

Не пийте вода непосредствено преди лягане, тъй като може да ви се наложи да отидете до тоалетната и поради тази причина да нарушите съня си. След това отново трябва да се мъчите да заспите.

На второто място бъбреците през нощта работят доста по-бавно. Нищо чудно да се събудите подпухнали.

2. Не пийте вода по време на интензивна тренировка

Според различни учени не трябва да се пие вода по време на тренировка или след, тъй като може да ви стане лошо непосредствено по време на или след тренировката. Ефектът се състои в това, че когато човек прекали с водата, отмива от себе си електролити.

3. Не пийте вода, при прозрачна урина 

Напълно прозрачната урина показва, че пиете повече вода от нормалното. Това означава, че можете да отмиете натрия в организма си и да си нанесете доста сериозни проблеми. Едни, от които е и сърдечния удар.

4. Не пийте вода при консумация на люти храни 

Колкото и налудничаво да ви звучи това, наистина не пийте вода, когато консумирате пикантни храни. Причината за това е, че парещото чувство се появява от неполярна молекула капсаицин. Когато обаче е в съчетание с полярна молекула, каквато е водата, то тя се разпространява много по-бързо от обикновено. Можете да преодолеете това неприятно чувство, като изпиете чаша мляко.

5. Не пийте вода по време на хранене 

Не е добре да пиете вода по време на хранене или поне в големи количества, защото по този начин нарушавате храносмилането, което води до натрупване на мазнини и токсични вещества. Положението ще стане още по-лошо, ако замените водата с алкохолна напитка.

6. Не пийте вода с подсладители 

Подсладителите подбуждат към повече консумация на храна, а това определено би пречило на хората, които се опитват да отслабнат.

Също така, водата от магазина може да бъде овкусена със сок от лимон или лайм.

7. Всички знаем, че не трябва да пием морска вода, но защо? 

Има две причини за това. Първата е, че във водата от морето се съдържат патогенни човешки вируси, които ще вгорчат живота ви и ще направят почивката ви неприятна.

Втората причина е, че във водата има прекалено много соли, които човешкото тяло не може да преработи. Това може да доведе до обезводняване.

8. Не пийте вода, ако сте пили много вода 

Както и преди казахме, прекомерната употреба на вода може да отмие натрия от тялото ни. Това, освен, че може да причини сърдечен удар, може също така да натовари бъбреците и това да им попречи да снабдяват тялото с необходимите му вещества.

Прекомерната употреба на вода води до хипонатремия. Това е заболяване при, което хората страдат от мускулни крампи, обърканост в мисленето и невъзможност за концентрация, световъртеж и често изпадане в депресия.

С тази статия не казваме, че не трябва да пиете вода. По-голямата част от тялото е съставена именно от вода и ако спрете нейния прием, то със сигурност можете да си навлечете сериозни проблеми. Същото се отнася и ако приемете прекалено много течности, дори и да не сте жадни или пък да не изпитвате сериозна нужда от това. Всяко едно полезно нещо може да се превърне във вредно, ако не се използва правилно. Така е и с водата. Консумирайте я, но в нормални граници, които не застрашават здравето ви.

Милена Петкова е в екипа на LifeMedia от създаването на сайта. Проявява интереси към модата, лайфстайла и здравословния начин на живот.
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
wpDiscuz
Exit mobile version