Home Здраве Хранене и Диети Магията на лимонената вода

Магията на лимонената вода

0

Едни от някои здравословни навици, които е хубаво да имаме, е да пием топла вода с лимон сутрин преди закуска. Дори ви предизвикваме да пиете вода всяка сутрин преди закуска за една седмица.

Ще забележите съществени промени, които ще настъпят в тялото ви и сме сигурни, че ще се чувствате много по-добре от преди. 

1. Подпомага храносмилателната система 

Лимоновият сок е много полезен за храносмилателната система и жлъчката, изчиства всички токсини от тялото. Лимоните са богати на витамини и минерали, които предпазват от диария, подуване и други подобни стомашни проблеми. Много лекари са категорични, че лимонът може да ни предпази и от рак. 

2. Много ефикасен диуретик 

Разбира се, че пиенето на вода е полезно, но водата с лимон прочиства отделителната система и преборва бактериите в пикочната система. Лимонената вода ни кара да изхвърляме повече течности, което пък от своя страна ни води до по-бързото изхвърляне на течности от тялото ни.

3. Подпомага имунната система 

Лимонът е богат източник на витамин С, което го прави отличен имуностимулатор. Той ни предпазва от различни вируси на грип и настинка, а при тяхната – бързо и лесно ги отстранява.

Лимонът стимулира мозъчната дейност, кръвообращението и нервната система. Така ще можете да сте по-концентрирани и по-продуктивни. Ще забележите това само след няколко дни прием на топла вода с лимон преди закуска. 

4. Изчиства кожата 

Голямото количество антиоксидантни помага на кожата да се изчисти от мазнини и всякакви други неща, които причиняват пъпки и несъвършенства, които не ни харесват. 

5. Освежава дъха 

Лимонената вода е много лечебна за зъбите и венците.  Хубаво е да измиете зъбите си, преди да изпиете водата, защото тя има киселина и това може да навреди на емайла. 

Тя е ключът към успешна диета 

Лимонената вода помага да сме сити по-дълго време и това намалява излишните ни килограми. 

Милена Петкова е в екипа на LifeMedia от създаването на сайта. Проявява интереси към модата, лайфстайла и здравословния начин на живот.
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
wpDiscuz
Exit mobile version