Home Здраве Хранене и Диети Пет признака, че не пиете достатъчно вода

Пет признака, че не пиете достатъчно вода

0
Shooting water at home in the kitchen

Пиенето на вода е толкова важно, колкото дишането, движението и здравословната храна. Ако нямате време за едно от тези неща, то тялото само си подсказва какво не е наред и иска да направите.

Ще ви представим пет необичайни признака, че тялото ви иска да приемете повече вода. 

1. Лош дъх 

Слюнката има антибактериален ефект, но ако не пиете вода,  то няма да има слюнка. Това означава, че в устата ви ще има и повече бактерии.

От своя страна това не е никак приятно, тъй като причинява лош дъх. Ако имате лош дъх, просто пийте повече вода и всичко ще се оправи. 

2. Суха кожа

Водата е важна и за кожата ни. Ако не приемате достатъчно от течността, то кожата ви няма да може да си набави веществата, които са необходимо, за да изглежда красива, млада и стегната. Вместо това вие ще я усещате суха

3. Мускулни спазми 

Ако не пиете достатъчно вода по време на тренировка, това може да доведе до мускулни спазми, тъй като мускулът загрява прекалено много.

Те могат и да се дължат на прекаленото ниво на натрий и калий в кръвта, които отговарят за предаването на електроимпулсите от мозъка към мускулите. 

4. Треска 

При липса на достатъчно вода можете да усетите втрисания. При треска и висока температура тялото има нужда от много вода, тъй като то я използва, за да се охлади.

Ако сте настинали или имате грип, то не забравяйте да пиете много вода. Това определено ще ви помогне да се възстановите по-бързо, а и наистина облекчава симптомите. 

5. Яде ви се нещо сладко 

На тялото му е необходимо захар и затова трябва да има пренос на вещества, а именно вода. Черният дроб събира така наречените бавни въглехидрати, чрез които доставя и захарта до клетките. Ако не приемате достатъчно количество вода, то клетките ви ще изпратят съобщение до мозъка ви, че не им достига захар. На вас веднага ще ви се дояде сладко, като еклер, пастичка или шоколад. Може и трите едновременно. Затова, ако искате да запазите фигурата си, то тогава трябва да приемате вода. Помислете за това, преди да посегнете към шоколада.

Ако ви е омръзнало да пиете само вода, към нея можете да добавите и лимон, който ще я направи още по-освежаваща. 

Както виждате водата е особено полезна за нашето тяло и е важно да я приемаме често. Разбира се, покрай нашето ежедневие трудно бихме се замислили за това, тъй като сме уморени. Но именно и умората може да се приеме като сигнал за липса на вода. Така че, преди да посегнете към кафето, изпийте 1-2 чаши вода и вижте дали няма да се почувствате по-енергични.

Милена Петкова е в екипа на LifeMedia от създаването на сайта. Проявява интереси към модата, лайфстайла и здравословния начин на живот.
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
wpDiscuz
Exit mobile version