НАЧАЛОМода и Стил5 лесни и бързи прически за дълга коса (СНИМКИ+ВИДЕО)

5 лесни и бързи прически за дълга коса (СНИМКИ+ВИДЕО)

Колко пъти сте се ядосвали, докато се опитвате да си направите красива плитка или шикозна прическа? Отделяте време и старание, а крайният резултат никога не ви харесва.  

Косата е нашата естествена украса. Тя е богатство, с което можем да развихрим фантазията си и да експериментираме с външния си вид. Ако имате дълга коса, тогава вариантите за прически са наистина неизброими. Женствеността се подчертава чрез изящни плитки, разкошни къдрици, ефектни аксесоари, красиви кокове и какво ли още не, без наложителна употреба на агресивни материали. Щастливките с дълги, разкошни коси, могат да си позволят буквално всичко.

Навярно обаче невинаги можете да отскачате до фризьора си, за да ви оформи бърза прическа по желание, а е твърде вероятно да ви се иска всеки ден да изпробвате различни модели, за да не изглеждате идентично в своето ежедневие.

Същевременно, не всяка прическа може да бъде изпълнена у дома, без намесата на друго лице. И все пак съществуват начини, с които да блеснете чрез прическа, направена от вас самите върху вашата глава, при това реализирайки идеята си за разнообразие.

Тук сме подбрали за вас прически и плитки, които очароват от пръв поглед и са предназначени за дами с дълги коси. Можете да се уверите, че те са лесно изпълними, някои от тях не изискват много време и спокойно можете да си ги направите сами в домашни условия:

  • ПЛИТКА – ВОДОПАД

Романтична и вдъхваща нежност, тази небрежна, деликатно „пробягваща“ по косите, плитка е съставена от прости движения, водещи до фантастичен краен резултат.

 

Вижте Също:  Късите панталонки и проблемите, които създават

Ето и как да направим плитка водопад: 

 

Стъпка 1

плитка - водопад1

 

Стъпка 2

плитка - водопад 2

 

Видео

 

 

  • ПЛИТКА С ЦВЕТЯ

Кой казва, че прическите тип „направи сам“ не могат да включват украсителни елементи? Представяме ви начин да придобиете ефектна визия с такава плитка.

 

Ето фото и видео инструкция за плитка с цветя

плитка с цветя

 

  • ПЛИТКА – РИБЕНА КОСТ

Сами ще се учудите на простотата, с която се изгражда тази плитка, с която определено ще се отличите.

 

плитка-рибена кост1

 

Направете плитка – рибена кост в следните лесни стъпки

 

Стъпка 1

плитка-рибена кост2

 

Стъпка 2

плитка-рибена кост3

 

Стъпка 3

плитка-рибена кост4

 

Стъпка 4

плитка-рибена кост5

 

Стъпка 5

плитка-рибена кост6

 

Стъпка 6

плитка-рибена кост7

 

  • ФРЕНСКА ПЛИТКА

Респектираща красота, подходяща както за всеки ден, така и за бал или друго специално тържество. Макар да изисква известно старание, тази винаги модерна прическа е възможна за самостоятелно изпълнение върху собствената ви глава.

 

френкса плитка

 

Ето едно показно видео за френската плитка

 

 

  • ПЛИТКА НЕЖЕН ХАОС

При вида на тази прическа мъжете могат да се влюбят. Едновременно непретенциозна и грациозна, тя ви придава уникалност и буди желание за романс.

прическа - нежен хаос1

 

Ето как да а направите плитка “нежен хаос” без чужда помощ

 

Стъпка 1

прическа - нежен хаос2

 

Стъпка 2

прическа - нежен хаос3

 

Стъпка 3

прическа - нежен хаос4

За да ги изпълните, както подобава, не ви е нужен пълен набор от фризьорски пособия. Достатъчни са ви ластичета, гребен, шнола, фиби или фуркети.

Пожелаваме ви успех винаги, когато сътворявате тези прекрасни и лесни прически с вашите дълги коси!

 

 

Хареса ли ви статията?

Милена Петкова
Милена Петкова е в екипа на LifeMedia от създаването на сайта. Проявява интереси към модата, лайфстайла и здравословния начин на живот.
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Latest Posts