НАЧАЛОМода и Стил5 причини да заложите на пазаруването втора употреба

5 причини да заложите на пазаруването втора употреба

Внимание: препоръчителен (родителски?) контрол: този материал не се препоръчва за лица с предразсъдъци.

Каква е първата асоциация, която се поражда в съзнанието ви, когато чуете словосъчетанието “втора употреба”? Мръсни дрехи? Кошове, пълни със захабени артикули? Неприятна миризма? Или пък находки? Маркови облекла? Max Mara за левче?

Истината е, че големите магазини за секънд хенд изглеждат изключително приветливо и е истинско удоволствие да се пазарува в такива. Който не си пада по подобни преживявания обаче, има опция за онлайн шопинг, защото съществуват не един и два добри сайта за това. И все пак повечето любители на този тип облекла споделят, че най-добрите си открития са правили в най-забутаните магазинчета. Което безспорно ни навежда на асоциацията за най-добрата шкембе чорба, която се правила в най-неугледните заведения, но да не изместваме темата.

Ако все още не сте събрали смелост да пристъпите прага на магазин за дрехи втора употреба, днес ще ви дадем 5 причини да го направите: до една изпитани лично от нас.

1. Цените

Не съществува такава разпродажба, в която да можете да си купите дънки Levi’s за 3 лева или спортна тениска adidas за 60 стотинки. В дните на зареждане на магазините дрехите са най-скъпи, но точно тогава пък можете да откриете най-качествените такива, които напълно си заслужават цената. Ако обичате да откривате находки обаче, изчакайте до последните дни преди ново зареждане, когато буквално можете да намерите съкровища за жълти стотинки.

2. Качеството

Нови, с етикет. Да, в магазините за втора употреба има и такива дрехи. Или пък в отлично състояние, за които се чудите как изобщо са се озовали по щандовете. Освен това качеството между дрехи на добри брандове и китайските им еквиваленти по моловете е просто несравнимо.

3. Разнообразието

Ако наистина обичате модата, то няма как да не изпитате удоволствие от това да разглеждате десетки и десетки различни дрехи, на които да измисляте уникални комбинации. Пазаруването в магазин за втора употреба коренно се различава от такова в стандартен магазин, защото тук на всяка закачалка се крие различен артикул, за разлика от редиците с еднакви облекла в обикновените молове.

пазаруваащ жена

4. Находките

В секънд хенд магазините можете да се сдобиете с дрехи и аксесоари с огромна стойност. Ако имате късмет, можете да откриете винтидж находка, която към днешна дата да струва стотици, дори хиляди левове. Ако ли не, тогава пък ви остава удоволствието да носите дизайнерски творения на много, ама много ниски цени.

5. Удоволствието

Наистина е особено приятно усещането да се прибереш вкъщи с пълна торба дрехи в перфектно състояние, които са ти стрували крупната сума от 6 лв. Чувстваш се по-богат финансово, но най-вече модно. Защото за истинския моден любител подобни магазини са рог на изобилието, от който извира най-доброто от световните колекции през последните няколко десетилетия. И това е наистина велико.

Хареса ли ви статията?

Милена Петкова
Милена Петкова е в екипа на LifeMedia от създаването на сайта. Проявява интереси към модата, лайфстайла и здравословния начин на живот.
Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Latest Posts