НАЧАЛОМода и Стил6 вида дамски аксесоара, които всяка жена трябва да притежава

6 вида дамски аксесоара, които всяка жена трябва да притежава

Днес сме подбрали 6 вида дамски аксесоари, които всяка жена трябва да притежава. Запомнете, че не е необходимо да имате по един аксесоар от всяка категория. Подберете онези, които пасват на вашия стил и излъчване.

1. Колие

Всяка жена трябва да има няколко хубави колиета в кутията си с бижута.

 • Колие с висулка

Характеризират се с дълги верижки с различни по размер камъчета или друг вид висулка. На пазара има дължини за всеки вкус, но ние ви препоръчваме да обърнете внимание на тези, които стигат под бюста или дори до пъпа.

дълго колие
Designed by Topntp26 / Freepik

 • Къси деликатни колиета

Това е бижу, което може да се комбинира с почти всякакви дрехи и да носите на всякакви събития. Подходящи са както за свободните ви дни, така и за делови и официални събития.

Съветваме ви да имате няколко елегантни модела с които да приковете погледите на фирменото парти.

късо колие
Designed by Teksomolika / Freepik

2. Гривни

Класика. Всяка от нас има поне няколко гривни с различен дизайн и изработени от разновидни материали.

 • Разтегателни гривни

Изборът е огромен. Може да избирате измежду множество цветове, различен брой и форма на мъниста и кристали. Удобни са за носене, защото стоят плътно по ръката и може да ги носите дори по време на спорт. Има елегантни и по-спортни модели така, че може да се запасите за всякакъв повод.

разтегателни гривни
Designed by Solominphoto / Freepik

 • Гривна – маншет

Всяко момиче трябва да има поне един голям маншет. Има метални, а в последно време все повече популярност набират ръчно плетените, които придават семпъл, шикозен стил на притежателката си.

маншет

3. Пръстени

 • Коктейлни пръстени

Те са големи и блестящи. Подходящи са за специални поводи, но имайте предвид, че не са удобни за продължително носене. Бъркането в джоб може да се окаже предизвикателство. Внимавайте с комбинацията от дрехи, както и не ги комбинирайте с други пръстени на същата ръка.

Ако имате и интересен маникюр, комбинацията може да бъде убийствено добра.

 • Деликатни пръстени

Те са малки, незабележими и придават различно излъчване и харизма. Комбинират се лесно с други бижута. Ако искате да излъчвате нежност и стил, то е време да изоставите масивните пръстени. Все повече звезди се явяват на чревния килим с различни модели деликатни бижута.

4. Обеци

 • Големи висящи обеци

Ако набързо сте облекли дрехи на които не подхожда нито едно от дългите ви колиета, може да сложите чифт големи висящи обеци, които ще ви придадат исканата уникална визия. Не забравяйте, че са малко по-неудобни и ако планирате много движение, е възможно да ви пречат.

дълги обеци

 • Малки деликатни обеци

Това са ежедневните ви обеци, които си подхождат с всякакви бижута. Може да са почти незабележими, а може и да са основен акцент във външния ви вид. Има модели предназначени за по-младите момичета, както и такива за улегналите бизнес дами.

малки обеци

5. Шапки

Шапките не са за всеки, но много жени признават, че след като са ги прибавили към тоалета са останали приятно изненадани и съжаляват, че не са ги открили по-рано.

 • Шапки федора

Шапките федора са много популярни през този сезон.  Те са забавни и много лесни за носене. Може да избирате измежду много цветове така, че лесно ще намерите точния модел с който да си предадете мечтания външен вид.

шапка федора

 • Бейзболни шапки

Това е шапката за свободния ви ден, както и перфектното допълнение към небрежния външен вид. Ако сте спортна натура бейзболната шапка е задължителен аксесоар, който помага лесно да укротите косата си.

бейзболна шапка
Designed by asier_relampagoestudio / Freepik

 • Флопи шапки

Ако търсите повече бохо излъчване, флопи шапките са чудесен начин да постигнете този стил. Размерите и цветовете са неограничени до такава степен, че изборът ви може доста да се затрудни.

флопи шапка

6. Часовници

Часовникът не е само моден аксесоар, но и ви помага винаги (или почти винаги) да сте навреме. Електронен, механичен, с кожена или метална каишка изборът е голям и понякога труден.

Може да комбинирате часовник с кожена каишка в неутрален цвят с метална гривна. Нежен часовник изработен от злато или сребро е единственият необходим аксесоар към изисканата вечерна рокля.

дамски часовник

Designed by Freepik

Хареса ли ви статията?

Милена Петкова
Милена Петкова е в екипа на LifeMedia от създаването на сайта. Проявява интереси към модата, лайфстайла и здравословния начин на живот.
Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Latest Posts