НАЧАЛОМода и СтилСъвети за избор на боти и ботуши за зимата

Съвети за избор на боти и ботуши за зимата

Зимата е вече факт. Ако обмисляш да допълниш гардероба си с нови дамски ботуши или боти, тези ценни съвети ще са ти от полза.

За да е правилен изборът ти е хубаво да съобразиш формата на тялото си с модела ботуши и как да ги съчетаеш. Не е важно ботушите да са само красиви, но и да са удобни и да стоят добре.

Изборът на боти също не е по-лесен. Има толкова много различни модели – ниски, на ток, изрязани, с връзки и други. Те са модерни, както в есенния, така и в зимния сезон.

 

За ботушите…

1. Дамските ботуши с дълги тънки токчета са най-подходящи за по-слаби форми на тялото и за жени с тънки прасци и глезени.

2. Ботушите с по-дебели токчета са подходящи за тези с женствена извивка на бедрата, както и на оформени прасци и глезени. Подходящи са и за по-пищни дами, защото придават стабилност.

3. Тези с клиновиден ток са подходящи както за фини, така и за добре оформени жени. Клиновидният ток е удобен и е подходящ за всякакъв тип облекло, добавяйки допълнителна височина на жената.

4. Моделите с конусовиден ток са подхоящи за всички фигури, тъй като изглеждат много стабилни. Те придават ретро стил и отиват на поли и рокли.

5. Напълно плоските ботуши стоят най-добре на тези със средни до дълги крака. Те са удобни и за продължително ходене. Не стоят лошо и на дребни жени, но все пак допълнителната височина ще ги направи още по-неотразими. Но все пак, ако сте изложени на продължително ходене, най-добре изберете ниските ботуши.

6. Ниските тънки токчета са подходящи за жените с пропорционално по-къси крака.

7. Ботушите на платформи са не само винаги актуални, но и са чудесен избор за всяка жена с по-къси крака, която иска допълнителна височина, но не е привърженик на токчетата.

8. Високите до колене ботуши са напълно универсални, намери модела, който пасва на фигурата ти и ако прасците ти са по-едри, ботушите могат да се разширят. Те правят краката да изглеждат по-дълги и тънки. Ако ботушите са с много катарами и други хоризонтални детайли, това ще скъси дължината на краката, което ги прави неподходящи за жени с по-нисък ръст.

9. Ботушите, високи до средата на прасеца са подходящи за рокли, поли и панталони, но роклята и полата трябва да са над коляното.

10. Ако искаш краката ти да изглеждат елегантни, избери високи ботуши с лек детайл и токчета. Могат да бъдат съчетани и с подходящ чорапогащник в същия или подобен цвят.

Дамските ботуши са не само обувка, която да топли през зимата и да предпазва от вода, те придават и допълнителен завършек на всяко облекло.

 

За ботите…

1. Вкарайте крачолите в ботите.

Вкарването на крачолите на панталона в ботите създава дълга, чиста линия на крака. Повечето дънки не са достатъчно прибрани по глезена, за да могат да се носят така, но добър вариант е и изборът на клин

2. Навийте крачолите.

Ако времето не е много студено, можете да навиете крачолите над ботите. Този начин на носене е много подходящ за дънките по тялото. Тези, които са с широк крачол няма да стоят добре и ще намалят линията на крака, а също така, ще се развиват.  

3. Сгънете крачолите еднократно.

Разновидност на навиването, но можете просто еднократно да сгънете крачолите над ботите. Когато глезените ви са на показ, те ще изглеждат по-тънки. Този вид носене трябва пак да е с дънки по тялото.

4. Половин маншет.

Подгъването на дънките върху ботите с половината маншет е класически начин на носене. Изключително подходящ начин на носене с големи чанти, слънчеви очила и уикенд с приятели. Старайте се да изглеждат небрежно навити.

5. Чорапи и клин.

Един много нестандартен начин на носене на боти, с който задължително ще бъдете забелязани. Обуйте клин и дълги чорапи над клина, които да се показват от ботите. Внимавайте да не са опънати, а леко набрани. Не съчетавайте този вид носене на ботите с дънки. Полезен съвет е и, че с по-къси чорапи ще ви е по-лесно.

6. Едноцветно.

Черна пола, черен клин и черни боти, сива пола, сив чорапогащник и сиви боти. Стилен и семпъл начин да съчетаете ботите, като долната част на тялото ви е облечена в един цвят.

7. Дамски боти с рокля или пола.

Защо да не съчетаете любимата си ежедневна рокля с любимите си боти? Класическа и модерна визия, подходяща за разходка с приятели, за ден в офиса или просто за обиколка по магазините.

Ако роклята или полата ви е над коляното, това ще създаде по-дълга линия на крака, правейки ви да изглеждате още по-стройни.

Бъдете винаги в крак с модата, съчетавайки дамските си боти и ботуши всеки ден по различен начин.

Кой начин ви харесва най-много?

 

Вижте Също:  7 съвета за плътни и дълги мигли
Вижте Също:  12 начина да изглеждате по-високи и по-слаби, без да носите токчета

Подбрахме и няколко снимки от Instagram с примери за добри комбинации. Разгледайте ги…

 

 

https://www.instagram.com/p/BoyOcgVlNXA/

 

 

https://www.instagram.com/p/BrxWs3qBLMR/

 

https://www.instagram.com/p/Brz49YFFbrv/

 

https://www.instagram.com/p/Brz4hUoFoN0/

 

Хареса ли ти статията? Сподели я с приятели!

 

Хареса ли ви статията?

Кристина Петрова
Кристина Петрова е в екипа на LifeMedia от 2018 година. Интересите ѝ са насочени към здравето, психологията и лайфстайла.
Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Latest Posts