НАЧАЛОМода и СтилКак да си направим нестандартна чанта?

Как да си направим нестандартна чанта?

Факт е, че така наречените нестандартни неща все повече започнаха да се превръщат в масови, което малко или много ги прави комерсиални и вече не толкова интересни.

Така е с обувките, дрехите и дамските чанти. От години по улиците е съвсем обичайно да срещаме хора нарамили чанти с грамофонни плочи, чанти във формата на еднорози или асиметрични с метални отблясъци. Добрата новина е, че винаги можем да се откроим дори и когато почти всичко се е превърнало в консуматорска мода, която се променя през няколко месеца.

Ако сте креативна личност и имате нюх към ръчното творчество, представяме ви няколко ефектни предложения как сами да си сътворите невероятна чанта, която със сигурност няма да има дубликат(или поне няма да видите още 10 човека със същата).

  • Чанта лейка

Вероятно у дома или в градината, имате куп ненужни и стари вещи, които искате да изхвърлите час по-скоро. Преди да го направите обаче, помислите дали те не биха могли да ви вдъхновят за творчество. Ако имате някоя стара пластмасова лейка в ярък цвят, превърнете я в неповторим аксесоар, който ще изуми всички.

За целта ви е необходимо да изрежете внимателно с макетно ножче горната част на лейката и да пробиете две средно големи дупки от двете й страни. Вземете разноцветна прежда или стари шалове и платове и ги увийте един около друг така, че да наподобяват въже. После прекарайте готовото въже през двете малки дупки на лейката и завържете по един голям възел. С помощта на лепило и пластмасов цип, съединете отрязаната част с цялата лейка. Носете чантата с усмивка и настроение!

  • Чанта макара

Макар и тук да присъстват грамофонни плочи, идеята им е малко по-интересна. За да не започвате изработването на чантата от нулата и да си спестите време, ви предлагаме да си намерите черна цилиндрична чанта, която може да се носи и през рамо.

Вземете две еднакви или различни по големина грамофонни плочи и внимателно ги залепете за двете страни на чантата, така, че да се получи огромна макара. След което вземете цветен плат или еко-кожа и я облепете с тях като не закривате ципа й.

  • Чанта в стил “Алиса в страната на чудесата”

Ако сте фен на популярната творба на Луис Карол и филмите на Тим Бъртън по нея, то със сигурност за вас ще е подходяща нестандартна чанта в този стил.

За направата й може да използвате ретро чанта с вид на куфарче и по нея да залепите равномерно мини-карти за игра, дървено домино, малки зарчета, декоративни, стари ръчни часовници и червени сърца от еко кожа или плат. Както и да ги подредите и съчетаете със сигурност чантата, която ще получите ще е повече от уникална. За да не се захабят с времето, ви предлагаме да лакирате дървените кубчета домино и картите с прозрачен лак (може и с лак за нокти).

  • Чанта в стил “От гардероба на баба”

В бабиния скрин и гардероб винаги се крият красиви и интересни неща, които вече няма как да откриете по магазините. Фина прежда, стара коприна, копчета за ръкавели, дантели и автентични брошки-разнообразието е огромно.

Ако и вие сте любител на романтичния ретро стил, можете да си направите за нула време такава чанта. Вземете старо кафяво куфарче или малка чанта с метално “щрак” закопчаване (за предпочитане да е в бежов, розов или кафяв цвят). Може да изрежете от пастелна на цвят едра дантела детайли за джоб и да ги пришиете или прилепите към чантата. След което изберете няколко големи брошки и ги използвайте вместо копчета. Друга интересна идея е, да вземете 3-4 големи копчета, да ги лакирате в сребристо и в горната им част отстрани да залепите две еднакви по-малки копчета в друг цвят, така, че да получите форма на глава на мече. Сътворете няколко такива мечета с различни цветове и ги разпръснете по кожената чанта като ги залепите внимателно.

 

Вижте Също:  5 ЛЕСНИ ТРИКА ЗА ОСВЕЖАВАНЕ НА ЛЮБИМИЯ ПУЛОВЕР (ВИДЕО)
Вижте Също:  7 начина да разнообразиш своята прическа тип Каре

Автор: Линда Николова

Хареса ли ви статията?

Милена Петкова
Милена Петкова е в екипа на LifeMedia от създаването на сайта. Проявява интереси към модата, лайфстайла и здравословния начин на живот.
Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Latest Posts