НАЧАЛОЗдравеКоса и КожаМогат ли ежедневните ритуали за красота да ни разболеят?

Могат ли ежедневните ритуали за красота да ни разболеят?

Всички знаем редовните съвети за избягване на грипни състояния – миене на ръце, пиене на вода и избягване на контакти с болни хора. Но допускате ли, че ежедневните ритуали за красота могат да навредят на здравето ви?

В следващите редове ще ви предложим съвети, които със сигурност биха ви предпазили от настинка и грип. 

Внимавайте много с тестерите 

Честа практика сред дамите е да използват тестери на даден продукт, когато си избират козметичен продукт. Това обаче от своя страна може да е опасно, тъй като дамите не знаят от кого е използван тестера и това може да навреди на здравето им.

  • Наскоро в Америка една жена осъди козметичен магазин, тъй като е хванала херпес от едно червило, което е било поставено като тестер. Използвайте тестерите на ръката си и след това се измийте, за да не се пипнете по лицето и да се заразите с нещо. 

Вземане назаем 

Може би имате много добри приятелки и колежки, които със сигурност биха ви услужили, ако сте си забравили гланца или крема за ръце.

Да обаче това не е много добра практика, тъй като не знаете дали дамата е била болна скоро или не. По-добре не поемайте този риск. 

Четки за грим 

Ако не ги почиствате, могат да станат огнище на бактерии.

Добре е да си приготвите този разтвор: вода, малко веро и оцет. Накиснете ги за известно време и след това ги подсушете. Почистването на четките ще предотврати и появата на черни точки и акне. Не отстъпвайте четките си на друг и не вземайте и вие назаем. 

  • Също така не е препоръчително да ги държите и в банята, тъй като влагата е благоприятна за развитието на различни видове бактерии. 

Чантичката за гримове 

Дори и тя може да бъде опасна в този сезон на грипове.  Почиствайте я също поне веднъж седмично. Ако е от плат, това е най-лесното – просто я пуснете в пералнята заедно с другите ви дрехи. 

И не на последно място…

Не забравяйте да прилагате всичко това ежедневно.

Знаем, че искате да направите добра услуга, но в този сезон на всякакви грипни състояния, това може да не е най-доброто нещо, което да направите. Не давайте и не взимайте назаем червила, четки и гримове.

  • Също така, ако усетите първите симптоми на грип или настинка, като болки в мускулите, главоболие, отпадналост, то незабавно вземете мерки.

Можете да изпиете чай или пък някое имуностимулиращо лекарство.

При вече развила се настинка или грип най-добре си останете вкъщи. Така хем вие ще се оправите по-бързо, хем и няма да заразите някого.

Хареса ли ви статията?

Милена Петкова
Милена Петкова е в екипа на LifeMedia от създаването на сайта. Проявява интереси към модата, лайфстайла и здравословния начин на живот.
Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Latest Posts