НАЧАЛОЗдравеКоса и КожаШест прости навика, които предотвратяват появата на акне по тялото

Шест прости навика, които предотвратяват появата на акне по тялото

Съгласни сме, че акнето по лицето и тялото е доста често срещан проблем.  Той е изключително неприятен, независимо в каква възраст сте и особено за младите хора.  Можете да предотвратите появата му, като елиминирате факторите, които го предизвикват. С тези шест простички навика ще можете да се отървете от акнето веднъж завинаги.

  • Спете в чисти чаршафи 

Важно е да сменяте спалното си бельо поне веднъж седмично. Никой човек не спи в една позиция и през нощта се намества, така че да му е удобно. Това предизвиква триене на кожата ни, а когато температурите са високи, и изпотяване. Затова е важно леглото ни е да е чисто и без бактерии. 

  • Потете се здравословно 

Какво е потта? Това е себум, мъртви кожни клетки и бактерии, които запушват порите. Ето защо е важно да се къпете всеки ден или поне след по-интензивен ден.  Добрата новина е, че потенето е начинът тялото да се отърве от бактериите. Важно е обаче да се измивате хубаво, защото те могат да абсорбират през кожата и така де са получи акнето и запушването на порите. 

  • Сменете крема 

Тежките масла и кремове за тяло са чудесни за по-сухата кожа по време на зимния период. За пролетта и лятото обаче е добре да смените крема си с по-лек и с допълнителен фактор на защита – SPF.

  • Ексфолирайте всяка седмица 

Ексфолирането е чудесен начин за премахването на акнето, но също така е и превантивна мярка, която премахва мъртвите клетки. Това трябва да се прави всяка седмица, тъй като ексфолирането може да раздразни кожата. Също така, кожата на гърба не е толкова чувствителна и може да се използва по-груб ексфолиант, като такъв с кафе например. 

  • Използвайте силата на парата 

Горещият душ и парата отварят порите и помагат на почистващите продукти да достигнат до по-дълбока дълбочина и да извлекат мръсотията от порите. Просто не стойте прекалено дълго. Препоръчително е максимум 15 минути. 

  • Ограничете достъпа на косата от гърба и лицето си 

Ясно е на всички защо. Косата се омазнява и това се предава на кожата, заедно и с бактерии. Също така, много от нас произвеждат повече себум през лятото и това предизвиква акне. Ако използвате през този период различни масла, това от своя страна може да доведе до по-бързото омазняване на косата, а когато тя пада свободно по гърба, то се предава и на кожата. 

Добре е да избягвате продукти, които са богати на сулфати и силикон. Хубаво е да използвате натурални продукти за коса.  Това се отнася не само за косата, но и за кожата.

 

Вижте Също:  Как да предотвратим застаряването на кожата?
Вижте Също:  Седем съвета, с които да се отървем от черните точки

Източник: https://novinibg.net

Хареса ли ви статията?

Милена Петкова
Милена Петкова е в екипа на LifeMedia от създаването на сайта. Проявява интереси към модата, лайфстайла и здравословния начин на живот.
Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Latest Posts