НАЧАЛОЛайфстайл15 ценни урока, които можете да извлечете от неуспешната връзка

15 ценни урока, които можете да извлечете от неуспешната връзка

Приключването на една връзка е досаден период, когато чувствате, че сърцето ви ще изскочи от гръдния ви кош, а леглото е най-удобното място в света. Сънуваш, че всичко е кошмар от който скоро ще се събудиш и всичко ще е наред.

Краят на връзката е труден и за съжаление няма начин, по който бързо да излекуваме раните. Независимо как сте приключили връзката и колко сълзи сте пролели след като сте си казали “довиждане”, всяка връзка е източник на ценни уроци.

Подбрали сме 15 урока от които може да се поучите след неуспешна връзка.

1. Връзката е като стъкло и понякога е по-добре да го оставите счупено, отколкото да се нараните, опитвайки се да го оправите.

2. Не трябва да позволявате на тъмния облак да затъмнява цялото ви небе. Връзката е само част от пъзела, наречен живот. Не позволявайте на любовния провал да отнеме щастието и самочувствието ви.

3. Ако не се чувствате комфортно в една връзка, то това не е истинска любов. Не позволявайте да ви убеждават, че тормозът (физически или психологически) е знак за истинска любов.

4. Никога не трябва да се чувствате прекалено сигурни във взаимоотношенията си и не спирайте да си правите комплименти.

5. Ако сте срещнали и изгубили истинската любов не мислете, че няма да я срещнете отново. Всеки път, когато една врата се затваря, пред нас се отваря нова. Престанете да гледате назад, защото пропускате новопоявилите се възможности.

6. Можете да излекувате разбитото си сърце и времето е най-добрият лек. Отрицателните емоции са част от живота, но за да избледнеят, е нужно време.

7. Ако сте била наранена трябва да простите за да забравите, но също така трябва да забравите за да може отново да почувствате любовта.

8. Прошката е за вас, а не за другия човек. Колкото по-бързо разберете това, толкова по-бързо ще се отървете от горчивината и токсичния гняв и ще поставите стабилна основа за нова любовна авантюра.

9. Неуспешната връзка не ви прави неуспешен човек.

10. Страхотно е да обичате някого, но обичайте себе си повече. Трябва да обичате себе си, преди да очаквате някой друг да ви обича.

11. Трябва да се научите да сте щастлива когато сте със статут „сингъл“. Не е нужно да чакате някой друг да задейства вашето щастие. Да сте щастлива е избор, който трябва да правите ежедневно.

12. Моментът, в който изгубите доверието в половинката си, е моментът, в който връзката ви започва да пропада.

13. Страхът от самотата никога не трябва да бъде причина да останете в лоша връзка. Мнозина приключват една връзка и веднага започват друга заради страха от самотата. Някои остават с партньора си независимо от лошите взаимоотношения, защото се страхуват, че няма да намерят нов спътник в живота.

14. Бракът не е в състояние да подобри влошената връзка. Ако двама души не могат да поддържат успешна връзка, то и евентуален брак е обречен на неуспех.

15. Романтичните мечти могат да бъдат разрушени, но винаги можете да използвате руините, за да изградите по-добри такива. Когато една връзка приключи, не се отчайвайте. Възползвайте се от уроците които ви е дала, за да не повтаряте същите грешки в бъдеще.

Животът продължава!

Хареса ли ви статията?

Милена Петкова
Милена Петкова е в екипа на LifeMedia от създаването на сайта. Проявява интереси към модата, лайфстайла и здравословния начин на живот.
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Latest Posts