НАЧАЛОЛайфстайлЦикленето на дюшеме: по-изгодно от ново

Цикленето на дюшеме: по-изгодно от ново

Много разпространен за подово покритие е материал от типа на паркет или дюшеме. Такава подова настилка се отличава с издръжливост и дълготрайност, но механичното натоварване причинява износване.

След време дори дървото има нужда от възстановяване. За да бъде старият дървен под отново привлекателен, има нужда от циклене, последвано от шлайфане и лакиране.

Предимства на цикленето

Захабеният външен вид на дървената ви настилка бързо може да се обнови чрез услугата на професионална фирма за циклене на дюшеме. Това е оптимално изгодно решение, ако дюшемето ви още може да се експлоатира.

Сред предимствата, които може да ви осигури цикленето, са следните:

Обновява се външният вид на пода

С помощта на съвременните безпрахови машини ще бъдат премахнати всички замърсявания, проникнали в дървения материал, които не могат да бъдат отстранени по друг начин. Ако след шлайфането подът се лакира, той ще стане като нов.

Постига се идеално гладка повърхност

Цикленето ще премахне всякакви издутини или вдлъбнатини, които са образувани с годините.

Възможност за ефектна промяна на цвета

Чрез цикленето се отстранява потъмнелият горен слой и остава по-светлият цвят на дървото. Може да го запазите с подходящ лак или да го компенсирате с по-тъмен.

Цикленето на дюшемето, подобно на това при паркета, се извършва през няколко години, а може и през десетилетия. Затова не е необходимо веднага да подменяте старата настилка с нова, защото това ще ви струва и по-скъпо.

Вижте Също:  Как да организираме успешно събития за деца в 5 лесни стъпки

Цикленето на дюшеме – по-изгодно от подмяната с ново

Ако дюшемето ви се нуждае от обновяване, преди да решите дали да го подложите на циклене, или да го смените, се консултирайте със специалист от надеждна фирма. Доверете се на преценката му и ако ви препоръча циклене, сигурно ще ви предложи и съответните цени, в зависимост от квадратурата на помещението и състоянието на дюшемето. Междувременно вие можете също да потърсите още информация относно цените на цикленето.

Обикновено фирмите предлагат различни пакети услуги, които включват цени като:

  • циклене на старо дюшеме с положен лак или безир – от 3 до 12 лв./кв.м;
  • циклене с валова машина – 7лв./кв.м с отделна цена за шлайфане – 3 лв./кв.м.

Ако все пак се колебаете дали да не заложите на ново дюшеме, трябва да знаете, че за редене на ново цената варира от 10 лв./кв.м до 20 лв./кв.м. Когато към това прибавите и разходите за самия материал и транспортирането му, далеч по-изгодно ще бъде да предпочетете цикленето.

Когато се цикли и лакира периодично, дюшемето запазва добрия си външен вид и увеличава значително живота си.

Хареса ли ви статията?

Милена Петкова
Милена Петкова е в екипа на LifeMedia от създаването на сайта. Проявява интереси към модата, лайфстайла и здравословния начин на живот.
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Latest Posts