НАЧАЛОЛайфстайлСама на Св. Валентин? Без паника!

Сама на Св. Валентин? Без паника!

Да сте необвързани на празника на любовта понякога може да ви накара да се чувствате нещастни и самотни, особено, ако си припомняте любимите моменти с бившия. Добрата новина е, че Св. Валентин е само веднъж годишно, а да си позволите разходка из спомените веднъж на 365 дни, е напълно приемливо.

Ако и вие сте самотни на празника, ето няколко идеи как да прекарате тези 24 часа по незабравим начин.

1. Раздайте от любовта си

Кой е казал, че Св. Валентин е празник само на влюбените?

Ако тази година нямате любим човек, който да ви подари цветя, подарете вие на хората, които обичате – майка, баба, сестра, любима приятелка.

А защо не и на някой непознат? Преди всичко, усмивката не струва нищо, но ни дава много.

https://www.instagram.com/p/B722q-OlHln/?utm_source=ig_web_copy_link

2. Благотворителност

Не забравяйте, че това да сте необвързани на Св. Валентин не е най-лошото, което може да ви се случи.

Когато се чувстваме зле, често забравяме за нуждите на другите, мислейки само за себе си и нашата болка, вярвайки, че никога няма да сме щастливи и никога няма да намерим подходящ за нас човек.

Тази енергия, която изразходваме за своята мъка, можем да я вложим в нещо позитивно – да помогнем на някого в нужда, да подадем ръка на хората и животните, които имат по-малко късмет от нас, с по-големи проблеми от това, да са сами на Св. Валентин.

А, ако си осиновите кученце или котенце, не само ще имате верен другар, но и ще направите някое беззащитно животинче безкрайно щастливо и благодарно.

 

3. Правете всичко, което бихте направили, ако бяхте обвързани.

Нямате нужда от партньор, за да гледате хубав филм, хапвате шоколад и пиете вино. Дръжте далеч мисълта, че имате нужда от друг човек, за да бъдете истински щастливи.

 

4. Изолирайте се от света

Тази идея е за по-интровертните от вас, обичащи тишината и изолацията от забързаното ежедневие.

Изключете телефона и интернета и се презаредете с хубава книга, чаша чай или горещ шоколад, приятна музика, а защо не и релаксираща вана с балончета и свещи. Далеч от всички и всичко.

Това, да останеш цял ден сама у дома, без да излизаш и без да общуваш с никого, не те прави депресирана или самотна, това означава, че се наслаждаваш на своята компания и спокойствието си.

 

5. Използвайте момента да се свържете с необвързаните си приятели

Ако скоро не сте се чували с ваши близки приятели, които знаете, че са без половинка на празника, това е моментът. Те преживяват същото като вас, а сами знаете, че споделената мъка е половин мъка.

 

6. Вечер с приятелки

Тази година 14-ти февруари се пада в петък, което означава… ЗАБАВНА ВЕЧЕР С ТВОИТЕ МОМИЧЕТА! Посетете хубав ресторант, след това и бар, спете до късно в събота, разходете се из моловете, отидете на масаж. Накратко, заслужавате да се поглезите.

 

7. Танци

Отидете на урок по танци сами или с най-добрата си приятелка, нека ендорфина се освободи в тялото ви. Излезте от комфортната си зона, информирайте се къде има часове по танци на тази дата и се отдадете на заслужено забавление. Ще се запознаете с нови хора и със сигурност ще си прекарате чудесно, напълно изключвайки за празника.

 

8. Направете си подарък

Купете си нещо, което искате от много време – парфюм, дреха, дамска чанта или обувки, стига да ви носи усмивка. Ден в салона за красота, в който да си направите нова прическа или маникюр, ще ви освежи, а също така, ще повиши самочувствието ви.

 

9. Помислете за предишните си връзки

За добро или лошо, това е празникът, в който най-често мислите ни са насочени към старите връзки, когато сме необвързани.

Дайте си сметка, че е по-добре да сте необвързани, отколкото във връзка с мъж, който не ви оценява и уважава. Нека хората, които са ви наранили и разочаровали, да останат в миналото.

Помислете каква е причината, поради която не са се получили предишните връзки, за разочарованията и хубавите моменти.

Важно е да сте наясно, че често за една раздяла трябват двама души и затова е хубаво във всяка следваща връзка да научавате нови и нови неща за себе си и да развивате личностните си качества.

Самоусъвършенстването е ключът към добрата връзка, не само с партньора, но и с хората около вас. Не променяйте същността си, а я надградете!

Хареса ли ви статията?

Кристина Петрова
Кристина Петрова е в екипа на LifeMedia от 2018 година. Интересите ѝ са насочени към здравето, психологията и лайфстайла.
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Latest Posts