НАЧАЛОЗдравеКоса и КожаКак да предотвратим застаряването на кожата?

Как да предотвратим застаряването на кожата?

Съдържание:

Мъртвите клетки са сред основните проблеми

Още един проблем е замърсената екологична среда

Стресът все пак е проблем

Обезводнената кожа трябва да бъде премахната

Често сред проблемите влиза и недостига на метали

 

Причините кожата ни да изглежда стара са много повече, отколкото си мислите.

Да, сигурно си въобразявате, че се дължи на неща като неправилно хранене, недоспиване и стрес. Е, това не е само така. Има и други фактори, които влияят  изключително отрицателно на кожата ви. Има жени, които не обръщат толкова внимание, защото е най-лесно несъвършенствата да се маскират с фон-дьо-тен, коректор или хайлайтер. Проблемът обаче си остава – това далеч не е постоянно решение. Ето ги и най-честите причини кожата на лицето да изглежда стара:

Мъртвите клетки са сред основните проблеми

Това, че не виждате нещо, не значи, че то не е там. На тях се дължи пепеляво-сивия оттенък на кожата ви. За момент си представете, че мъртвите клетки са прах по лицето ви. Ако искате чиста кожа се налага да ги почистите.  Затова се налага да използвате скраб поне по няколко пъти през седмицата.

Най-добрите са тези, които съдържат масло от жожоба или захар. Пилингите от своя страна пък съдържат алфа и бета-киселини – освен това трябва да има и успокояващи съставки като алое и зелен чай.

Още един проблем е замърсената екологична среда

Това е нещо, което не можем да преборим. Замърсеният въздух създава свободни радикали по кожата, които от своя страна нарушават производството на колаген и стимулират появата на пигментни петна по кожата.

За да се справите с проблема трябва по-често да миете лицето си. Да не забравяме, че трябва да сте старателни. Затова и миенето на лицето преди лягане е толкова важно – ако останат замърсявания, те ще увредят кожата по време на сън. Според проучванията измиването със сапун и четка за лице са най-ефективни.

Стресът все пак е проблем

Работа, скандали, лош сън – определено допринасят за увреждането на кожата ви. Решението е лек масаж или специални упражнения за лицето.  Те ще стимулират кръвоснабдяването, а това ще направи кожата ви свежа.

Обезводнената кожа трябва да бъде премахната

Влагата никога не е излишна. Ако не искате тънка и обезводнена кожа, трябва да се грижите да бъдете добре хидратирани.

Затова пийте повече вода.

Добра идея е и по-често да овлажнявате самото си лице – например да го потупвате с  влажни пръсти като нанасяте хиалуронова киселина за да проникне в дълбочина. След това намажете лицето с овлажняващ крем, съдържащ емолиенти за да засияе кожата ви.

Често сред проблемите влиза и недостига на метали

Минералните микроелементи са неизменна съставка за образуването на естествени антиоксиданти в човешкото тяло. Само, че няма как да си ги набавите само от храната. Тоест за да разрешите проблема е най-добре да си набавяте витаминни комплекси, които съдържат желязо, мед и цинк.

Хареса ли ти статията? Сподели я с приятели!

Хареса ли ви статията?

Милена Петкова
Милена Петкова е в екипа на LifeMedia от създаването на сайта. Проявява интереси към модата, лайфстайла и здравословния начин на живот.
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Latest Posts