НАЧАЛОЗдравеОтслабванеХрани, които трябва да се избягват

Храни, които трябва да се избягват

Повечето хора се стремят да живеят дълъг и здравословен живот – което означава, че трябва да обърнем внимание на храните, които ядем.

Вижте кои храни е най-добре да избягвате, ако не искате да натрупате излишни килограми или да навредите по друг начин на здравето си.

Обработени меса

Почти всички експерти съветват да се избягват преработените меса.  Те се опушват, пълнят с натрий и тн.

Световната здравна организация понастоящем класифицира тези видове преработени меса като канцерогенни.

Обработено месоИзкуствени подсладители

Изкуствените подсладители почти винаги предизвикват дисбиоза или дисбаланс на защитните бактериални нива на чревния микробиом.

Проучванията показват, че нивата на полезни щамове като лактобацили и бифидобактерии намаляват, докато не се увеличават полезните щамове на Bacteroides. Тези видове смени могат да допринесат за дисбаланси в организма, свързани с много от днешните хронични здравни състояния като възпаление, затлъстяване, рак и дори аутизъм.

ПодсладителМлечни продукти

Млечните продукти съдържат наситени мазнини, захари, хормони и антибиотични остатъци, които не са полезни за вашето здраве.

Млечни продуктиСода

Консумирането на тези видове захарни напитки не води до дългосрочен и здравословен начин на живот. Пиенето на сода е като пиене на обикновена захар в комбинация с химикали.

Очевидно водата винаги ще бъде най-полезната напитка, за да останете хидратирани и да утоли жаждата ви.

Газирана напиткаПържени храни

Пържените храни са с високо съдържание на нездравословни мазнини (наситени и транс мазнини), които водят до затлъстяване. 

Докато наситените мазнини често се срещат в много животински  продукти, включително мастното говеждо, агнешко, свинско и масло, се срещат и в много растителни масла, които се използват в процеса на пържене на храни като палмово масло, палмови ядки масло и кокосово масло.

Пържени храниВисоко натриеви храни

Тези храни са с високо съдържание на натрий и ниско съдържание на хранителни вещества. Диета с високо съдържание на натрий може да бъде фактор, допринасящ за високо кръвно налягане, инсулт, сърдечни заболявания и сърдечна недостатъчност.

 

Вижте Също:  6 лесни начина за стопяване на коремните мазнини

Автор: Линда Николова

Хареса ли ви статията?

Милена Петкова
Милена Петкова е в екипа на LifeMedia от създаването на сайта. Проявява интереси към модата, лайфстайла и здравословния начин на живот.
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Latest Posts