НАЧАЛОЛайфстайлПреодолейте страха с тези 10 невероятни филма

Преодолейте страха с тези 10 невероятни филма

Всеки един от нас изпитва тревожност и страх в определена ситуация. Това може да ни накара да “заровим глава в пясъка” и да се предадем.

Има проучвания, които показват, че когато наблюдаваме човек в сходна ситуация като нашата и неговите действия, ние можем да получим онази увереност, която ни е необходима за преодоляване на страховете ни.

Ако и вие се страхувате от провал, в следващите редове ще споделим с вас 10 филма, които ни учат, че няма невъзможни неща и всичко е постижимо.

Нека да се окуражим заедно!

“Step brothers” – Виж в IMDB

“Step brothers” разказва за Бренън, в ролята играе Уил Феръл. Бренън вижда само и единствено как всички на танцовото шоу в гимназията ще му се подиграват. Този страх може да се характеризира като страх от говорене или пеене пред публика. По-късно във филма можем да видим как той преодолява страха си по много силен и разтърсващ начин.

“Empire Records”Виж в IMDB

Рене Зелуегър играе безразборната Джина, служителка в Empire Records, пълен с колоритни образи. Като цяло този филм е задължителен, ако се борите със страх от публично говорене или излизане на сцена. Просто погледнете Джина. В крайна сметка тя преодолява тревогите си и пее пред многобройна публика, отдавайки се напълно на страстта си.

“Pitch Perfect” – Виж в IMDB

Говорейки за страх от сцена, този възхитителен филм напомня на тези, които се борят със сходни тревоги, че е напълно нормално да се чувствате не на място на сцената. Но с подкрепа от близките и малко упражнения, можете да се радвате на голям напредък и да превърнете сцената във ваш втори дом. 

“Princess Diaries” – Виж в IMDB

Бедната Миа Термополис разбира, че е принцеса на Женовия и то когато е на едва 16 години! Тийнейджърка, която е потисната и не знае как да говори пред хора има ново задължение – да управлява цяла страна. Във филма се проследява нейното израстване, благодарение на близките ѝ и се показва как дори и най-големите страхове могат да бъдат преодолени.

“Napoleon Dynamite” – Виж в IMDB

Вероятно най-добрият пример за сценична треска е на героя Наполеон Динамит. Той ще ви накара да се раздвижите и да се отървете от тревогите си. Този забавен, странен и безгрижен филм ще ви отведе обратно в гимназията и ще се припознаете в Педро или Наполеон.

“Elf” – Виж в IMDB

С участието на Уил Феръл и Зоуи Дешанел, Елф е един от най-хубавите разтоварващи филми. Тази класика също засяга несигурността и тревогите. Джоуви (Дешанел) е талантлива певица, която не обича да пее пред публика. Когато Бъди (Феръл) чува нейното пеене е възхитен и се опитва да я насърчи да пее по-често, но без резултат. В крайна сметка Джоуви помага за спасяването на Деня на благодарността с музикалното си изпълнение, като едновременно с това преодолява всимките си страхове.

“Never Been Kissed” – Виж в IMDB

Джоузи Гелър, срамежлив и плах редактор, попада под прикритие в тази фантастична комедия от 90-те. Дрю Баримор играе перфектно Гелър и всичките ѝ несигурности могат да бъдат усетени от зрителя. Ще станете съпричастни с нея и ще разберете, че в живота на човек идва момент, когато страхът не може и не бива да ни владее. 

“Sing” – Виж в IMDB

Този сладък, анимиран филм перфектно представя сценичния страх. Мийна, тийнейджърски слон, има красив глас и върховен талант, но страхът ѝ от сцената я преследва и не й дава възможнст за развитие. С практикуване и малко помощ, Мийна успява да изпее песента “Don’t You Worry ’bout A Thing” на Стиви Уондър.

“Stage Fright” – Виж в IMDB

От режисьора Алфред Хичкок, този филм има толкова много обрати и завои, че страхът ви от сцената може да е изчезнал, преди филмът да свърши. Тази класическа история използва сценичния страх като оръжие, нещо, което може да опитате следващия път, когато сте нервни на сцена.

“High School Musical” – Виж в IMDB

Това е филм за тийнейджъри, страст, музика и баскетбол! Зак Ефрон е местната звезда, която участва в мюзикъл, за който трябва и певица. Габриела е момиче, отдадено на науката и има скрит талант – пеенето, но страхът ѝ от сцената пречи да се изяви. Заедно със Зак обаче, тя преодолява страха си и изгрява като звезда на сцената! 

Хареса ли ти статията? Сподели я с приятели!

Хареса ли ви статията?

Милена Петкова
Милена Петкова е в екипа на LifeMedia от създаването на сайта. Проявява интереси към модата, лайфстайла и здравословния начин на живот.
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Latest Posts