НАЧАЛОЛайфстайл12 френски тайни за добрия начин на живот и красивата външност

12 френски тайни за добрия начин на живот и красивата външност

Не може да сте била в книжарница, да сте прелиствала някое списание или пък да сте посещавала сайтове като този без да сте попадали на най-различни легенди и истории за отношението на французойките към красотата, модата и живота като цяло. За да изглеждате като тях, обаче, съвсем не е достатъчно да ходите с разчорлена коса и облечена в раирана блуза.

Ние подбрахме 12 тайни за красотата и живота на френските жени, с които си заслужава да се съобразим в ежедневието.

1. Френска диета за хубава кожа

Като казваме „диета” ние имаме предвид храните, които ядем всеки ден, а не онова, което ще свали надолу стрелката на кантара.

По принцип, французите следват средиземноморски стил на хранене, който включва пресни зеленчуци и плодове, пълнозърнести храни, ядки, бобови растения, маслини, масло и риба, съвсем малко месо и почти никакви преработени храни.

диета
Designed by Freepik

2. Подберете добре водата, която пиете

Водата от естествените извори – или минералната вода – е наситена с всички вещества, които са полезни за вашето здраве: калций, магнезий, калий и натрий.

минерална вода
Designed by Yanalya / Freepik

 

3. Парфюм

Е, за френските парфюми е чувал всеки, но французойките като че ли имат друго отношение към ароматите. Те, например, разполагат с безброй дребни трикове за употребата на парфюма и се чувстват като „голи” без него. При направено проучване, много французойки споделят, че ползват парфюм от ранна тийнейджърска възрастНякои от тях признават, че обичат да напръскат кърпичка с парфюм и да я държат в чантата си – просто ароматът трае по-дълго.

парфюм
Designed by katemangostar / Freepik

4. Погрижете се за кожата си, особено преди пътуване

Преди да тръгне на бизнес пътуване или на почивка, всяка французойка полага грижи за своята кожа. Правят го преди пътуване, защото мястото което ще посетят може да не предлага храните и напитките на които са свикнали, и за които са сигурни, че им действат добре. Много от тях преминават на храни, съдържащи антиоксиданти, а много френски компании предлагат различни препарати в помощ на женската красота.

грижа за кожата
Designed by nensuria / Freepik

5. Не се глезете с бързи закуски, а сядайте на масата

За разлика от нас, французите сядат и се хранят пълноценно: не „зареждат” пред компютъра или телевизора. Освен това, те обичат качествената, добре приготвена храна и я консумират в умерени количества. Експертите отбелязват, че французите учат децата си да не ядат нищо между основните хранения.

хранене на маса
Designed by Freepik

6. Пийнете червено вино за вечеря

Във всички новини ще чуете за положителните ефекти на виното върху нашето здраве, но никой не спори, че ако някой разбира от вина това са именно французите. Ако сте решили да пийвате хубаво вино, в интернет ще намерите много полезни съвети за това кога да отворите бутилката, как да се насладите на аромата му и много други.

 

Вижте Също:  7 грешки които да не допускате на първа среща
пиене на вино
Designed by Freepik

7. Не се притеснявайте от несъвършенствата си – използвайте ги

Естественият стил на красивата френската жена се описва с думите „по-малкото е, всъщност, повече” и силата на френските жени се крие в тяхната физическа уникалност. Французойката приема своите несъвършенства и успява да подчертае уникалния аспект на своята красота вместо да прави опити да я променя, стремейки се да постигне някакъв „стандартен” външен вид – най-често пълни устни и малък нос. Тя избягва да се самокритикува за вънишния си вид. 

уникалност
Designed by Javi_Indy / Freepik

8. Направи си кок, при това чорлав

Той е задължителен за всяка френска жена. Влезте в който и да било офис в Париж и ще се нагледате на цели редици перфектно разчорлени кокове.

разрошен кок
Designed by katemangostar / Freepik

9. Научете как се прави масаж на лицето

Френската жена е обсебена от лицевите масажи, с които поддържа здравословна, светла и здрава кожа и отпуска лицевия стрес.

лицев масаж
Designed by javi_indy / Freepik

10. Подчертай нужното и избягвай контура

Думата „контур” дори не е преведена на френски. Вместо това, французойките играят със светлината и подчертават същественото. Поставянето на контур е непознато във Франция. Тяхната философия е простичка: просто приеми, че ти си това, което си. Ето как, а и защо французите винаги са изглеждали някак по-различно. Влагат във всичко колкото се може по-малко усилия и материал и се стараят да опростят нещата. Даже и когато скулите им да са далеч от перфектните, те насочват вниманието върху устните или миглите си.

грим
Designed by Freepik

11. Ходете смело, с ярко начервени устни

Знаем, че това звучи като клише, но не може да се говори за френска красота без да се спомене яркото червило. Ярко червеното червило е основен моден аксесоар, а французойките не приемат какъвто и да било грим без него. Косата им трябва да е разчорлена, кожата им да е перфектна; може да са нахлузили дънки и да са се качили на високи токчета, но никога няма да излязат без ярко начервени устни.

червени устни
Designed by benzoix / Freepik

12. “Je ne sais quoi”

Иначе казано „хич не ми пука”. В края на краищата, самоувереността е може би най-големият съюзник на френските жени.

Designed by katemangostar / Freepik

Хареса ли ви статията?

Милена Петкова
Милена Петкова е в екипа на LifeMedia от създаването на сайта. Проявява интереси към модата, лайфстайла и здравословния начин на живот.
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Latest Posts