НАЧАЛОЛайфстайлКак да изберем парфюм за есенния сезон?

Как да изберем парфюм за есенния сезон?

Изборът на парфюм е също толкова важен, колкото и изборът на облекло. Визията на човек е изградена от няколко части и парфюмът е една от тях.

Ако ще бъде прието за странно, в горещ летен ден, човек да се разхожда с ботуши и палто по морската ивица, то е сигурно, че неподходящият избор на парфюм за сезона може да има същите резултати.

В следващите редове сме подготвили няколко съвета, как да изберете подходящи за вас аромати, които можете да носите през есента.

Есента притежава божествена красота и дълбока емоционалност, обвити с ветровита, но нежна обвивка. Важно е да изберем парфюм, който не само е в синхрон със сезона, но и подхожда на самите нас. Отговорите на следните въпроси ще ви помогнат да стигнете до правилния избор и да си направите подарък, който със сигурност ще ви хареса

Кои са любимите ви ароматни нотки?

Нотките, които пасват идеално за есенния сезон имат меко дървесно ухание. Такъв мирис имат ароматните нотки – ветивер, пачули, сандалово дърво, кехлибар, дъбов мъх и др. Всеки парфюм с базови нотки, включващи изброените е подходящ за есента. Въпрос на личен избор е кои от тях предпочитате да носите.

Какъв тип парфюми харесвате?

Не винаги полът определя какви са ароматните предпочитания на даден човек. Има жени, които обожават да носят мъжки парфюми, същото се отнася и за противоположния пол.

Друг факт е, че унисекс парфюмите набират все повече популярност през последното десетилетие и много модни къщи се фокусират върху тяхната изработка.

Кръгът ще се стесни повече, като изберете кой е най-любимият ви ароматен типаж.

Какъв е вашият характер?

Това е последният въпрос, на който трябва да отговорите за да разберете кой е най-подходящият аромат за вас. Всеки човек има изявена доминантна черта от характера или такава, която иска да изложи на показ и да подчертае. За хората, които искат да наблегнат на съблазнителната част от характера си, са подходящи арабски и ориенталски парфюми. Те имат невероятни композиции при връхните и средните нотки, пасващи отлично с есенните аромати.

За тези, които искат да наблегнат на нежността през сезона, се препоръчват ухания с композиции от цветя или плодове във връхните нотки. Този тип парфюми ще омекотят образа и ще ви придадат красива невинност.

Ако сте студена и дълбоко-емоционална личност, то вероятно есента е любимия ви сезон. Най-подходящите есенни дамски парфюми, които подчертават този характер имат комбинации от водни и тревисти аромати във връхните си нотки. Те ще ви подхождат отлично, като същевременно подчертаят дълбоката ви емоционална интелигентност.

Хареса ли ви статията?

Милена Петкова
Милена Петкова е в екипа на LifeMedia от създаването на сайта. Проявява интереси към модата, лайфстайла и здравословния начин на живот.
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Latest Posts