НАЧАЛОЛайфстайлПролетта – време за ново начало

Пролетта – време за ново начало

С настъпването на пролетта идва времето, когато трябва да внесем някои промени и да изхвърлим старите неща.  

Ако искаме да заредим живота си с нови емоции и солидна доза жизнерадост – то е време да поосвежим заобикалящата ни среда.

За тази цел сме направили списък с няколко неща, които е нужно да бъдат изхвърлени при настъпването на пролетта.

Ето го и него:

Време е да сменим белите дрехи

Когато често носим определени бели дрехи, идва време, когато те започват да пожълтяват или да се късат. Петната могат да бъдат премахнати, но струва ли си цялото това усилие, когато е по-добре просто да си купите нови?

Винаги е по-приятно да добавим нова дреха в гардероба си, а в тази ситуация даже имаме оправдание. Да не говорим, че това е периодът на разпродажбите  – всичко е на достъпни цени.

Нека изхвърлим коледното дърво и следите от него

Вече нямате нужда от коледната елга и определено е време да я изхвърлите, ако все още стои на ъгъла на стаята и събира прах. Ако пък сте я изхвърлили, но сте забравили няколко от по-коварните иглички, които неволно са се забили в килима или са останали под масивните мебели – време е най-сетне да ги изчистите.

Използвайте прахосмукачка, метла или мокър парцал, но се уверете, че всичко е добре изчистено. Така и вие самите ще се чувствате по-добре.  

Гъбите за почистване на обувки

И при гъбите за почистване на обувки идва момент, в който е по-добре да бъдат подменени с нови. Когато започнат да изсъхват, остаряват и губят формата си – купете си нова. Да не споменаваме огромният брой микроби, които са се събрали по тях през зимата.

Килимче или изтривалка пред вратата

Зимата е един от най-трудните сезони за изтривалките. След края на сезона е по-добре непременно да я изтупате, изчеткате и да я изперете.

В случай, че във влакната се е набила толкова мръсотия, че случаят е неспасяем и ви се струва, че тя съдържа по-малко текстил от нормалното и повече мръсотия от допустимото, а цветът вече не може да бъде различен, заменете я с друга.

Все пак това е първото нещо, което гостите ви виждат преди да влязат и да оценят дома ви.

Чорапогащи и чорапи

Фините чорапи и чорапогащи имат висока склонност към късане. Понякога, когато не се вижда е възможно да бъдат запазени, но да не забравяме, че все пак ако дупката се вижда би могла да се получи неудобна ситуация. Затова при настъпването на пролетта износените чорапогащи трябва да бъдат изхвърлени и заменени с други.

Разтегната шапка

Определено можем да кажем, че през студените месеци шапката е нещо повече от аксесоар – понякога е единственото нещо, което ни спасява от измръзване.

Тук обаче се появява едно важно условие – за да е ефективна, то трябва да е здрава, а често след няколко месеца на постоянно носене, шапките се износват.

Нормално е!

В случай, че се е намачкала или е изгубила формата си, започнал е да се разпада и не може д бъде спасена, по-добре си купете нова вместо да я мъчите.

Стопени свещи

Почти във всеки романтичен филм има сцена пред камината, в която двамата влюбени пият вино на приглушената светлина на пламъците и свещи.

Усеща се сякаш самите свещи излъчват топлина. Когато обаче настъпи пролетта и дните станат по-дълги и се изпълнят със светлина и топлина, няма смисъл от свещи.  

Това, което е останало от старите свещи трябва да се изхвърли – разбира се, съществува и варианта да бъдат претопени в нови, но не всеки го може. Ако не сте сред можещите е препоръчително да не рискувате. Общо взето във всеки магазин се продават различни вариации на свещи – с разнообразни цветове, форми и аромати.

И понеже пролетта е един от най-приятните и свежи сезони, можете да избирате сред ароматите на цяла гама пролетни цветя.

Цветята, които не са преживели зимата

Нормално е през студените зимни дни, не всички от цветята ви да оцелеят. Все пак промяната в климатичните температури не винаги се отразява на топлолюбивите растения. Ако и случаят при вас е такъв, то по-добре изхвърлете увехналите цветя на двора или в боклука и ги заменете с нови.

Дрехите, на които са се появили сплъстени „топчета“

Има определени материи, които са по-предразположени към появата на сплъстените топчета. Да, нужно е време да се появят, но всички знаем, че след появата им дрехата става напълно неизползваема.  В такъв случай най-доброто, което може да се направи е да подмените тези дрехи с нови – може би все пак им е дошло времето.

Тъга и апатия

Пролетта е сезон, зареждащ със солидна доза положителна енергия – затова с настъпването и можете да започнете нова начинание като джогинг, сутрешна гимнастика или да си намерите ново хоби. Зарежете зимната депресия, скуката и се отдайте само на хубавите емоции.

Хареса ли ти статията? Сподели я с приятели!

Хареса ли ви статията?

Милена Петкова
Милена Петкова е в екипа на LifeMedia от създаването на сайта. Проявява интереси към модата, лайфстайла и здравословния начин на живот.
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Latest Posts