НАЧАЛОЛайфстайлС деца на път - нещата, които не трябва да забравяме

С деца на път – нещата, които не трябва да забравяме

Взели сте торбата с памперсите, чантата с дрехи за преобличане, играчките, шишетата и бурканчетата за хранене и ви се струва, че сте готови за път с детето. Оказва се обаче, че тъкмо когато сте потеглили с колата, си спомняте, че липсват куп неща. И много често се налага да се върнете обратно.

Пътуването с деца много често е голямо предизвикателство. И дори най-добрият списък може да се окаже непълен. Все пак има няколко наистина важни неща, които е добре да не забравяте.

Ето и кои са те:

1. Памперси и вода

Дрехите за преобличане и играчките може и да оставите на заден план, но памперсите и водата са абсолютно задължителни, когато сте с бебе на път. Уверете се, че разполагате с мокри кърпички, памперси и вода за пиене на бебето.

Памперсите са абсолютно необходими, при това дори повече от дрехите за преобличане. Особено, ако ви се налага да предприемете дълго пътуване, по време на което няма да имате възможност да спирате, за да търсите памперси, или просто няма такива в обектите по пътя.

2. Одеяла и храна

Пелените също са от значение и дори едно одеяло може да ви свърши работа. В случай, че спре отоплението на автомобила или се наложи спешно да преповивате бебето, може да използвате именно това одеяло.

Бурканчето с пюре е другото, което трябва да имате под ръка. На детето може да му се прияде, да спрете на път и то да огладнее, заради което е добре да имате нещо, с което да залъжете глада му, поне за няколко часа.

3. Детско столче за кола

Много е важно детето да пътува безопасно. Особено, когато става въпрос за дълъг път. Изборът на детско столче за кола също е важен. Най-добре е да вземете детско столче, което е с регулираща се облегалка и когато детето се измори да го настаните за сън.

Освен това е добре подложката да се пере, така ще може да поддържате по-добра хигиена на седалката.

Коланите трябва да са широки и здрави, за да могат да предпазват детското телце. А столчето да може лесно да се инсталира и изважда от колата, за да изнесете спокойно вашия малчуган навън.

Що се отнася до материала, от който да бъде изработена седалката, повечето са от пластмаса, която може да бъде тапицирана с калъф или не.

Някои детски столчета са допълнително подсилени, затова оставяме на вас да прецените кое ви е най-удобно. Важно е да са изработени от безопасен за детето материал, да са с добре уплътнени и еластични предпазни колани и не на последно място – да са функционални.

4. Кремове и лекарства

Крем срещу подсичане и аптечка за първа помощ са задължителни принадлежности, които трябва да имате в пътния сак. Важно е, защото детето е с чувствителна кожа и може да се наложи да се погрижите за него по време на път. Дори и да не разполагате с целия арсенал от лосиони, кремове и предпазни средства, този крем може да се окаже доста полезен за вас по време на пътуването с дете.

Хареса ли ви статията?

Милена Петкова
Милена Петкова е в екипа на LifeMedia от създаването на сайта. Проявява интереси към модата, лайфстайла и здравословния начин на живот.
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Latest Posts