НАЧАЛОЛайфстайлНай-добрата ви приятелка има бебе...

Най-добрата ви приятелка има бебе…

Животът се променя след като на бял свят се появи едно малко пухкаво бебе. Ролята на родителя е изключително важна от самото начало, като неговите задачи се променят с течение на времето, превръщайки се от физически към духовни, даващи пример в живота.

В началото, когато се появи на бял свят, бебето е беззащитно, и ако родителят не е подготвен какво го очаква, може да изпадне в тих ужас. Ако вашата приятелка има бебе, то вие може да направите няколко неща за нея, за които тя ще бъде безкрайно благодарна.

бебеПодкрепете я

Подкрепата, била тя като слушател, като придружител или друго, винаги се оценява. Откликнете на нейна молба за разходка или пазаруване, колкото и уморени и заети да сте. Когато човек има бебе, животът му се преобръща, стресиран е и има нужда от подкрепа и добър слушател, който да не го съди. Бъдете насреща, подкрепете я.

Подгответе подарък за първата среща в дома ѝ

Първата среща с новороденото е много емоционален момент – както за вас, така и за майката. По традиция, на първа среща с бебе, се поднася подарък. Най-често е играчка, подходяща за възрастта на детето. Друг вариант е подаръкът да е полезен – дрешка или нещо за детската стая. Каквото и да подарите на майката и нейното бебе, те ще ви бъдат благодарни заради жеста. По този начин засвидетелствате признателност, обич и подкрепа.

играчкаНе се самопоканвайте

Това, че вашата приятелка има бебе, не означава, че може да се виждате всеки ден. Дайте ѝ пространство, животът ѝ се е променил, а тя все още се опитва да се нагоди. Изчакайте да ви покани, когато е удобно.

Посещенията ви при бебето да са кратки и приятни

Не се застоявайте, колкото ѝ да ви се иска. Няма значение какво ви казва вашата приятелка, тя и нейното бебе имат нужда от почивка. Обикновено първите месеци са най-тежки за нагаждане към режима на бебето, затова бъдете разбиращи и не стойте твърде дълго.

Спестете ѝ негативното

Когато се срещате с вашата приятелка с бебе, спестете ѝ негативното. Информация от рода на клюки или нещо лошо, което ви се е случило, проблеми и др., не е необходима в този момент. Защо? Защото при появата на бебето вероятно вашата приятелка се е сблъскала с много неща и допълнителен стрес не ѝ е нужен. Помнете, че вашите среща са приятни и целят да я разсеят, да ѝ помогнат да се справи с новата ситуация, в която се намира. Нали затова са приятелите!

 

Вижте Също:  8 признака, че това не е вашият човек

Хареса ли ви статията?

Милена Петкова
Милена Петкова е в екипа на LifeMedia от създаването на сайта. Проявява интереси към модата, лайфстайла и здравословния начин на живот.
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Latest Posts