НАЧАЛОЛайфстайлТри неща, които да направите в неделя следобед, за да имате спокойна...

Три неща, които да направите в неделя следобед, за да имате спокойна седмица

На всички ни се иска да прекараме времето от петък следобед до понеделник само в удоволствия, книги, музика, приятели и горещ шоколад. Реалността обаче е различна и сме наясно, че не си ли помогнем през уикенда с чистене, готвене и организация на дома, то работната седмица ще ни се види двойно по-дълга. 

Понеже не желаем това да ви се случи, искаме да ви предложим някои занимания, които да свършите в неделя следобед и да имате по-лека работна седмица. 

  • Седмично меню и пазар 

Направете списък на всичко онова, което искате да сготвите през седмицата. Така няма да се изнервяте от мисълта, че отново няма какво да се хапва и че трябва да умувате.

Направете и списък на необходимите продукти. Можете да изпратите и половинката + децата да напазаруват. Така ще ги откъснете от екраните, в които гледат цял ден и ще допринесат за семейната хармония. 

  • Какво да облека тази сутрин? 

Различни проучвания показват, че изборът на дрехи всяка сутрин е топ 3 в най-досадните и изнервящи неща през работната седмица. Поради тази причина е добре, след като сте изпратили семейството на пазар, да преровите гардероба и да си изберете дрехи за всеки един ден от седмицата. 

Оставете слагането на бижута и гримирането за единственото нещо, което трябва да направите сутрин.

Ако пък сте изпуснали от любимия си сериал, можете да наваксвате като изгладите дрехите и гледате. Така превръщате домакинската работа в забавление или поне малко я разнообразявате и тя не е толкова досадна. 

  • Маникюр 

Видяли сте някоя колежка с перфектен маникюр и се чудите как е успяла наред с всички задължения да направи ноктите си толкова красиви. Ами лесно! Просто го направете през уикенда. Всеки има нужда от малко време за себе си, включително и вие. Защо това време да не е отделено за ноктите ви и хубава книга, докато лакът изсъхва? 

Освен това, когато поддържате ноктите си редовно, няма да се чупят, няма да ви се бели лакът и това няма да ви създава допълнително стрес през седмицата.  

Можете лесно да превърнете задачите през уикенда в забавление. Така те нямат да присъстват в графика през работната седмица, а вие ще можете да се насладите на хобитата си или пък на любимите си занимания, докато междувременно и отмятате някоя и друга задача.

Направете работата си забавна, за да ви бъде забавно. Така няма да усещате досада, а в началото на работната седмица, ще сте повече от доволни, че не сте лежали и бездействали цял уикенд, а сте свършили нещо полезно, без дори и да усетите! 

Хареса ли ви статията?

Милена Петкова
Милена Петкова е в екипа на LifeMedia от създаването на сайта. Проявява интереси към модата, лайфстайла и здравословния начин на живот.
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Latest Posts