НАЧАЛОМода и Стил7 начина да разнообразиш своята прическа тип Каре

7 начина да разнообразиш своята прическа тип Каре

Прическите тип каре владеят стилната сцена вече от няколко години като всеки сезон се появяват все по-интересни и иновативни. Ако имате прическа тип каре, но искате да я промените, без да сменяте стила, ето няколко иновативни идеи как да го направите:

1. Подарете си бретон

Бретонът отива на дълга коса, както и на прическа тип каре. Опитайте се да направите своя външен вид още по-модерен като отрежете бретон със средна дебелина, който пада точно под веждите ви. Въпреки че може да се нуждае от допълнителна грижа и стилизиране, дължината ви дава възможност да го издърпате назад или да го оставите да порасне дълъг, без това да ви носи допълнителни грижи.

дълъг бретон

2. Фалшив бретон с фиби

Малките, почти незабележими фиби, често са подценявани, но те имат огромна сила – могат да ви дадат бретон, без да се налага да режете косата си. Единственото, което трябва да направите, е да срешите кичурите около лицето си в правилната посока и да ги закрепите с фиби зад ухото си. Така получавате изцяло нов вид, който можете да смените по всяко време.

Фалшив бретон с фиби

3. Носете лента за глава

Придайте ново значение на лентата си за тренировка като я носите през деня, за да предпазите лицето си от нахални кичури коса. За целта, изправете косата си с преса и поставете лентата в началото на косата си.  Убедете се, че нищо не стърчи и стилизирайте допълнително, ако има нужда. Тази идея е идеална, ако искате да оставите бретона си дълъг.

прическа с лента

5. Път по средата

Може да не повярвате, но само да промените част от косата си и може да изглежда така, сякаш имате нова прическа. Тъй като косата се премята в различни посоки, тя създава илюзията за слоеве, ъгли и обем. Заложете на модерна средна част с дължина до брадичката.

прическа с път

6. Строги къдрици

Не се вкопчвайте в мисълта, че не можете да направите прическа с много къса коса. Създайте лесно вдъхновена от 20-те години визия, като навиете къдрици до ушите си и ги закрепите с фиби. Дръжте останалата част от косата си без текстура и гладка, което позволява на къдриците наистина да изпъкнат. Когато премахнете къдриците след няколко часа, ще имате вълнообразен, плажен стил, който да носите по-късно.

прическа с къдрици

7. Обемни вълни

Разделете косата си на кичури и поставете горещи ролки, които да стоят, докато приключите с подготовката си сутрин. Те ще трябва да останат поне за половин час, така че не забравяйте да планирате времето си по съответния начин. Когато ги извадите, поддържайте стила с лак за коса. Можете да добавите допълнителна доза драматизъм като поставите големи обеци, които да се показват закачливо изпод вълните.

прическа с вълни

 

Вижте Също:  Късите панталонки и проблемите, които създават
Вижте Също:  6 вида дамски аксесоара, които всяка жена трябва да притежава

 

Хареса ли ви статията?

Милена Петкова
Милена Петкова е в екипа на LifeMedia от създаването на сайта. Проявява интереси към модата, лайфстайла и здравословния начин на живот.
Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Latest Posts