НАЧАЛОИнтересно10 съвета за личностно развитие - част втора

10 съвета за личностно развитие – част втора

Искате да постигнете успехи? След първата ни част със съвети за личностно развитие, сте по-мотивирани да следвате мечтите си? В следващите редове ще разберете още няколко съвета за личностно развитие, които ще повлияят на живота ви в положителна посока.

Предизвикайте се

Опитайте се да преминете през Адската седмица или иначе казано, ако тази седмица ви предстоят много задачи и ангажименти и си мислете, че наистина тази седмица е ад, то тогава приемете всички тези неща като предизвикателство. Първо това ще отнеме онази тягостна нагласа, че имате нещо да вършите и второ това ще ви зареди с много положителна енергия, тъй като ще добиете самоувереност и удовлетворение от това, че сте успели да свършите всичко навреме.

Сбогувайте се със старите си идеи

Имате много идеи, но нямате основната и главната. Може би е време да напишете всичко на един лист, да го разкъсате и по този начин да освободите място в живота си.

Ако досега не сте направили нещо, което сте мислили дълго време, то е ясно, че няма и да го направите. Освободете се за ново вдъхновение.

Задавайте си въпроси

По този начин ще се разсеете от мрачните мисли и ще отделите време за себе си дори и за малко. Попитайте се как се чувствате, кое ви притеснява, как можете да подобрите деня си, кое първото красиво нещо, което сте видели днес? Тези въпроси ще ви помогнат да сте свежи и отпочинали във всеки един момент.

Творете

Когато създавате нови неща, вие създавате нов живот. Това е един много добър начин да преодолеете скуката и депресията.

Можете да направите нова кутия за съхранение на вещи или пък да нарисувате някоя картина. Каквото и да решите да правите, то не бездействайте. Резултатите от бездействие са скука, обвиняване, депресия. Това по никакъв начин не ви развива!

Конкуренция

Когато има конкуренция, човек се мобилизира и става по-амбициран да постигне целите си. Открийте конкуренцията по пътя към целта си. Може би това е желан пост в работата? Може да искате вашата фирма да бъде на по-високо ниво? Каквато и да е целта, открийте конкуренция, която може да ви стимулира да работите за постигането ѝ.

Радвайте се на малките неща 

Ако оцените малките неща, то ще можете да оцените и големите. Затова радвайте се на малките неща и ще получите големите и то се радвайте ДНЕС. Не утре, не в други ден, а днес! 

Отървете се от тревогите, преди да си легнете 

Когато си лягате, си мислете за хубави неща, така че наистина да бъдете спокойни. Оставете проблемите си пред вратата на спалнята си и помислете за хубавите неща през деня ли пък почетете някоя хубава книга. Не мислете за лошото. 

Зелен чай 

Пийте много зелен чай. Учените са доказали, че в него има съставки, които борят депресията, тонизират ни и ни дават енергия, дори повече от кафето!

Планирайте четенията си 

Дори и в това хоби трябва да има ред. Отбележете нещата, които искате да прочетете и давайте едно по едно. Ако има нещо, което ви изникне и то предизвика интерес във вас, запишете го за по-късно.

Хареса ли ви статията?

Милена Петкова
Милена Петкова е в екипа на LifeMedia от създаването на сайта. Проявява интереси към модата, лайфстайла и здравословния начин на живот.
Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Latest Posts