НАЧАЛОИнтересно7 сигурни начина за почистване на енергията в дома ви

7 сигурни начина за почистване на енергията в дома ви

Настроението, влиянието и всичко останало се ръководи от енергията в жилището ни. Това е така, тъй като там прекарваме най-много време. Например, ако сте плакали, карали сте се или пък сте били разочаровани, жилището е попило енергията ви.  След това тя отново се връща при вас. Това е причината и да се чувстваме нервни, когато няма явна причина за това. По този начин може да се каже, че ставаме и заложници на нашите лоши мисли и емоции. Има обаче и начин как да пречистим дома си от лошата енергия и в следващите редове е разберете как да го направите. 

Признаци, че домът ви е енергийно замърсен: 

– Цветята в стаята често се увяхват 

– Не можете да се съсредоточите и често усещате безпокойство

– Имате лош и неспокоен сън

– Децата не ви слушат и често се карате 

– Предмети, които са ви били пред очите изведнъж изчезват и не можете да ги намери

– Мебелите ви издават странни звуци или пък често ви се чупят електроуредите

Сол 

Солта има способността да изчисти лошата енергия и затова е добре да я използвате активно в жилището Измийте всичко със сол, а след това оставате чашки сол в ъглите на помещението за 24 часа. След това изхвърлете солта. Най-добре е да използвате морска сол. 

Свещи 

Както знаете църковните свещи са отлични за изгонването на негативната енергия. Трябва да обиколите къщата със запалена свещ. Обиколката е по посока на часовниковата стрелка. Ако някъде свещта припуква повече, то останете там за повече време. Ако знаете някои църковни молитви, можете да ги казвате, докато обикаляте дома си, за да ускорите процеса на прочистване. 

Светена вода 

С нея можете да напръскате всички ъгли на дома си, местата, където най-често се карате или падат децата ви или пък местата на честите счупвания. 

Звънче или пляскане с ръце 

Този метод се прилага за места, където енергията се е застояла доста дълго време. Обикновено в такива помещения човек не може да стои дълго, иска да излезе по най-бързия начин. Можете да използвате звънчето или пляскането на ръцете, за да разсеете енергията. Когато го правите, правете го силно и обиколете внимателно ъглите на къщата и огледалата. 

Осветете жилището 

Можете да поканите свещеник, който да освети жилището. Това е доста силен ритуал, но след половин година или една, отново ще трябва да го направите самостоятелно. 

Ремонт 

Това също е идеален начин. Ремонтът сменя всичко – под, мебели, тапети. 

Изхвърляне на стари вещи 

Всички ние неволно сме захвърляли стари и ненужни вещи по ъглите на дома си. Това е грешно, тъй като те събират негативната енергия и по този начин имате хаос и в мислите си. Изхвърлете всичко ненужно или го дайте като дарение в църквата. Време е за нещо ново. 

Вече жилището е почистено и ето какво следва: 

– Можете да сложите ароматизатор. Доказано е, че това действа благоприятно на нашите емоции. Цитрусите са чудесен избор. Сложете аромат на мандарин, лимон или друг любим ваш цитрус. 

– Сложете букета или растението на видно място. То може да бъде стайно или пък да е букет цветя. 

– След като вече сте прочистили дома си, нормално е да обновите декора. Можете да купите нови пердета, възглавници или друго нещо. 

Хареса ли ви статията?

Милена Петкова
Милена Петкова е в екипа на LifeMedia от създаването на сайта. Проявява интереси към модата, лайфстайла и здравословния начин на живот.
Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Latest Posts