НАЧАЛОИнтересно7-те типа съпруги според Ведите

7-те типа съпруги според Ведите

Мъжете са сигурни, че след като се оженят, съпругите им се променят. Да обаче не е точно така. Може би, след като се оженят хората свалят маските си и тогава проличава истинската им същност.

Съществува стара ведическа традиция, според която всяка една съпруга има своя темперамент. Според този темперамент можете да разберете как тази жена ще се отнася към дома, семейството, съпруга си и децата си.

Служителката 

Тя е вярна на мъжа си и винаги е там, за да му сготви, измие обувките и да подреди апартамента. Също така, тя е много грижовна и към децата. Съпругата тип служител никога не се сърди за дребни неща и не се опитва да има доминираща роля в дома.

За сметка на това тя развива чувство на самоувереност и отговорност. До нея човек винаги се чувства интелигентен, силен и способен. Той би направил всичко, за да може да я защити, като благодарност за любезното и лоялно отношение. Според ведическата традиция това е перфектната съпруга – вярна и всеотдайна. Разбира се, съпругът също се отнася подобаващо към нея.

Господарката

Тази жена иска да командва мъжа си във всяко отношение. Тя е мързелива и трябва много време, за да се погрижи за себе си. Не поддържа особена хигиена в дома си и също така храни семейството си с полуготови храни.

Съпругата тип господарка обича да обсъжда хората зад гърба им и заета постоянно да занимава мъжа си с откритата си неприязън към родителите и семейството му. Да си измие ръцете със съпруга си често срещана практика. Тя го прави в присъствието на мъжа си, но и в негово отсъствие.

Майката

Този тип жена възприема мъжа си като най-голямото дете в семейството. Тя вярва, че без ценните съвети, той не може да се справи сам в света. От друга страна мъжът е благодарен за грижите и често приема слабата позиция. Тя го храни като дете, но също така е много чувствителна. Вярва в правотата си и приема всеки един упрек много на дълбоко и често плаче. По време на спор тя често обича да обвинява другите.

Честите реплики са: “Аз работя от сутрин до вечер, за да сте всички щастливи и презадоволени, а ти нищо не правиш”. Много мъже могат да искат да са под крилото на съпругата-майка, но истината е, че с такава жена никога един мъж не може да направи кариера.

Крадлата

Съпругата-крадец мисли единствено и само за себе си. Тя не се радва на успехите на мъжа си, а постоянно го сравнява с другите, като по този начин краде от щастието му. Често тя се опитва да го превъзпита, така както мисли, че трябва да се държи и говори. Тя е алчна, егоцентрична, екстравагантна, самоуверена.

Тя е склонна да похарчи всичките пари, спечелени от мъжа си за ново палто, а след това да му поиска и кола. На нея нищо не й стига и достига. Тя винаги е недоволна и се оплаква, че мъжът й не задоволява нуждите й. В същото време тя изобщо не се интересува от нуждите на съпруга си.

Приятелката

Съпругата приятелка е винаги до мъжа си. Тя е благословия за всеки един мъж. Такъв тип жена е готова да пренебрегне себе си, за да може съпругът й да успее. Винаги е готова да изслуша половинката си и да му даде съвет.

В такъв дом цари щастие, спокойствие и удовлетвореност. Дори и да има спорове те са краткотрайни и укрепват връзката.

По-малката сестра

Този тип съпруги обожават мъжа си. Той е най-умният, най-добрият, най-прекрасният на планетата. Възхищават се на всичко, което правят. Такава жена е безценна за всеки един мъж, стига да я заслужава. Обича чистотата и уюта и е грижовна майка.

Тираничната

Такива жени са ужасни и никога не са доволни от мъжете си. Опитват се да командват както те си знаят и не се съобразяват с мнението им. Подобни бракове са обречени на край, затова и тези жени имат много дълга брачна история зад гърба си.

Хареса ли ви статията?

Милена Петкова
Милена Петкова е в екипа на LifeMedia от създаването на сайта. Проявява интереси към модата, лайфстайла и здравословния начин на живот.
Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Latest Posts