НАЧАЛОИнтересноЕто как да удължим аромата на парфюма си

Ето как да удължим аромата на парфюма си

Искате ли парфюмът ви да е с по-дълготраен аромат?

А единствено върху врата и китките ли го впръсквате? Това не е напълно погрешно, но има някои по-малко известни чaсти на тялото, от които не се възползвате напълно.

Ако искате вашите свежи флорални мотиви или пък леки цитруси да останат с вас до края на деня, трябва да нанесете парфюма върху топлите точки на тялото си, тъй като те ще направят аромата по-силен и дълготраен.

За да си гарантирате, че ще миришете прекрасно през целия ден, без да е необходимо да носите парфюма непрекъснато в чантата си, нанесете парфюм върху следните няколко участъка:

Коса

Косата е едно от местата, които ви гарантират по-дълготрайно ухание. Но трябва да сте внимателни, когато прилагате парфюма.

Вместо да го впръсквате директно върху косата си, го пръскайте върху четката си. Така ароматът ще е разпръснат по-равномерно.

Зад ушите

Подобно на китките, областта зад ушите е точка на пулса. Тук вените са най-близо до кожата, а по този начин се генерира много повече топлина. А това спомага за увеличаване на аромата.

Впръскването на парфюма в тези точки ще ви донесе много по-бързи резултати, за разлика от точките, разположени в долната част на тялото, от които парфюмът ще се издига през деня.

Освен това, ако носите бижу, това е една чудесна алтернатива на парфюмирането в областта на врата, тъй като парфюмът в досег до бижуто може да го потъмни.

Върху гърба

Може и да звучи странно, но експертът Чандлър Бър твърди, че това прави парфюма, от една страна, дълготраен за вас, а от друга, ненатрапчив за околните.

„Впръскайте парфюма върху кожата си. Ако ароматът е лек, пръснете два пъти. Вашите естествени движения във въздуха ще спомогнат уханието да се разпространява деликатно и то като че ли просто ще бъде част от вас“.

Зад коленете

Дори и да не си спомняте много от часовете по физика в училище, вероятно все пак знаете, че топлината въздейства на аромата, като засилва неговата сила.

Подобно на вътрешната страна на лактите, областите зад коленете са импулсни точки, така че е много логично да поставите парфюм именно там.

Пъп

Това е един малък трик, който ще помогне на аромата да се задържи по-дълго.

Сложете капка-две върху пръстите си, разтрийте и леко докоснете областта около пъпчето.

Вероятно за някои от вас идеите са малко нетрадиционни. Опитайте и разберете дали ще се радвате на един осезаем аромат през целия ден.

Хареса ли ти статията? Сподели я с приятели!

Хареса ли ви статията?

Милена Петкова
Милена Петкова е в екипа на LifeMedia от създаването на сайта. Проявява интереси към модата, лайфстайла и здравословния начин на живот.
Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Latest Posts