НАЧАЛОИнтересноКак да пътуваме безпроблемно с деца?

Как да пътуваме безпроблемно с деца?

Дългоочакваната отпуска вече е факт и с нетърпение грабваме децата и отиваме на море, планина, при баба или някъде другаде. Отпуската ще бъде идеална, ако нашите деца са здрави

Топлото време, силното слънце и дългото пътуване потискат имунната система. Вероятността децата да си предадат инфекция и да се заразят е много голяма. Вероятността детето ви да се разболее точно по време на почивка никак не е малка. 

Ако сте се заредили и подготвили предварително, то тогава лесно ще можете да реагирате и ще си спестите тичането по аптеки нощем и търсенето на лекари. Оставете лечението с хомеопатия настрана. Почивката е кратка и трябва да се действа бързо и безкомпромисно. 

1. Повръщане

Повръщането е често срещано. Най-често то започва нощем. Може да бъде предизвикано от вирусна инфекция, от хранително натравяне и от много други неща. Едно от най-бързите и сигурни лечения са свещичките с дименхидринат, които се поставят в ануса. Лекарствата против повръщане не са толкова бързи и често могат да го предизвикат. 

2. Диария

Диарията е другото нещо, което най-често съпътства почивката. Прахчетата с хидрасек вършат чудесна работа. Не забравяйте да вземете и хидратиращо лекарство, за да не се обезводни детето. 

3. Висока температура

Ако детето ви вдигне температура, то можете да я смъкнете с обичайните средства и много, много вода. 

4. Алергия

Лекарствата против алергии са напълно задължителни. Слънцето може да причини алергия, както и някои видове храни. Поради тази причина си вземете достатъчно медикаменти. Алергичните признаци са обрива, подуване след ухапване от насекомо, зачервяване и сълзене на очите, алергична кашлица

5. Други

  • Ако детето ви има астма или ларингит, то инхалаторът трябва да бъде в багажника, както и съответните лекарства. 
  • Не забравяйте и капките за уши, при наличието на възпаление или болки в ушите. Може и да не ви потрябват, но ги вземете за всеки случай. 
  • Не пропускайте и средствата за третиране и промиване на рани. Това са кислородна вода, пудра, лепенки и дезинфектант
  • За да се предпазите от слънцето, вземете лосион или крем с висок UV фактор. Бебетата до една годинка не се излагат на слънце. При по-големите деца това става поетапно. Забравете за плаж между 11 и 16 часа. 
  • Ако сте решили да пътувате в чужбина, носете и антибиотик, особено ако детето ви страда от синузит, ангина или други възпаления. 

Надяваме се с тези съвети да сме ви били полезни и почивката ви да бъде безпроблемна. Все пак е добре да бъдете подготвени, ако нещо непредвидено се случи.

Децата нямат нашата имунна защита и са по-уязвими особено през топлото време и горещините. Хроничните възпаления и болести само това чакат – топло време, за да се проявят и да съсипят почивката ви. 

Хареса ли ви статията?

Милена Петкова
Милена Петкова е в екипа на LifeMedia от създаването на сайта. Проявява интереси към модата, лайфстайла и здравословния начин на живот.
Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Latest Posts