НАЧАЛОИнтересноКак да запазите сутиените си за по-дълго време?

Как да запазите сутиените си за по-дълго време?

Всяка жена знае, че тайната на съблазняването е бельото. Може да се радваме, че сме родени жени и можем да киснем стотици часове в магазините за бельо и да избираме между материи, дантели и модели. Дори сутиенът да е качествен, неговият живот е около 6 месеца.

Дори след този период презрамките да не са се разтегнали, банелите да не са изскочили, той не изглежда така, както когато сме го купили.

За да носите любимите си сутиени по-дълго време и да не вредите на бюста си с отпуснато бельо, то следвайте тези простички съвети за поддръжка на бельо. 

  • Носете черни сутиени с черни дрехи 

Не говорим само за естетическата страна на нещата – бялата презрамка не стои добре под черния потник. Просто по-тъмните материи оцветяват по-светлите независимо колко пъти са били изпрани. Дори да перете със супер преперат, леко сивеещият оттенък ще си остане. 

  • Перете ги правилно 

Всички ние знаем, че е правилно да перем сутиените си на ръка обаче това е толкова трудно, когато имаме пералня. Можете да слагате сутиените в пералнята, стига да спазвате няколко прости правила:

  • перете на програма за деликатни тъкани – поставете сутиените в пералнята заедно с фини блузи, шалове и други неща от фина материя и оставете пералнята да си свърши работата;
  • перете с по-леки препарати;
  • слагайте сутиените в торбичка при прането – често презрамките се разтягат от честото оплитане на сутиените едни в други.

Телените копчета от своя страна могат да навредят на други дрехи и поради тази причина е добре да защитите както тях, така и сутиените си, като ги сложите в пликче или пък в специална топка за пране на сутиени.

Дори и да не използвате предпазни средства, можете да закопчаете сутиените, за да не навредят на другите дрехи. 

  • Сушете ги правилно 

Как се суши сутиен? Това е най-често срещаният въпрос сред дамите.

Може би е добре да ги сложите да се сушат на равно – хавлия, например, а не на простора във висящо положение. Ако искате да го духа вятър, то тогава можете да го защипете между двете чашки, за да не се разтягат ластиците. 

  • Прибирайте ги внимателно в шкафа 

Сутиените не се сгъват, не се прегъват, не се насилват. Оставяте ги разперени, един в друг, без да прилагате какъвто и да е опит за сгъване върху деликатните им форми.

Също така, можете да си определите дни без сутиени. Такива дни е хубаво да има поне един път в седмицата. Това е полезно, както за вас, така и за тях. 

 

Вижте Също:  Майчино ежедневие в забавни карикатури
Вижте Също:  Женското тяло след бременност в снимки

Хареса ли ви статията?

Милена Петкова
Милена Петкова е в екипа на LifeMedia от създаването на сайта. Проявява интереси към модата, лайфстайла и здравословния начин на живот.
Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Latest Posts