НАЧАЛОИнтересноСкандинавски навици, които бихте искали да притежавате

Скандинавски навици, които бихте искали да притежавате

Скандинавските страни са едни от най-проспериращите страни, които имат иновативно образование, добро здравеопазване и се осланят на навици за здравословен живот, отколкото редица други държави. 

Освен, че управниците на страните на север полагат повече за грижи за народите си, самите скандинавци имат навици, от които има какво да научим.

Следобедно хранене 

Това е храненето, което е точно в средата на деня или около 16 часа. По това време скандинавците ядат най-много и имат най-много време да смелят храната до вечерта. 

В България обаче правим точно обратното, тъпчем се до пръсване преди лягане. Скандинавците предпочитат да ядат нещо малко в часовете преди да си легнат

Срещи на светло

В повечето скандинавски страни срещите са на светло. Първо, по това време на деня питиетата и забавленията са по-евтини и второ, по този начин няма как да се страхувате от последствията на грешките от първата среща, когато тя е вечерно време. Това е един чудесен начин да опознаете човека до себе си и да си извадите правилните изводи.

Най-предпочитаното за първа среща е кафе с вкусен десерт

Скандинавка диета 

В диетата на скандинавците влиза рибата и зеленчуците. Те са в изобилие.

Сауната 

Освен, че това е мястото им за отдих, те са го превърнали и в уют. Шведите от своя страна редуват къпането в сауна и скачането в снега, което има здравословен ефект върху сърдечносъдовата система. 

Домашен уют 

В Норвегия има традиция през почивните дни да се хапва нещо здравословно и да се прави нещо с близките. Това е традиция, която със сигурност бихме искали да вземем. 

Хареса ли ви статията?

Милена Петкова
Милена Петкова е в екипа на LifeMedia от създаването на сайта. Проявява интереси към модата, лайфстайла и здравословния начин на живот.
Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Latest Posts