НАЧАЛОЛайфстайл7 грешки които да не допускате на първа среща

7 грешки които да не допускате на първа среща

Харесвате някого и той изпитва същото към вас? Поканил ви е на първа среща и се вълнувате? Значи стъпка номер едно е успешно изпълнена. Понякога обаче, допускаме неволно някои грешки при първата среща, които могат да ни костват много и да не последва втора.

Вижте кои са най-честите грешки и ги избягвайте.

1. Говорите прекалено много за себе си

Ако на първата среща започвате всяко изречение с “Аз…” , това е много лош ход. Все пак сте излезли да се опознаете и да поговорите с човека, който харесвате и не е много приятно да разказвате всичките си истории от самото начало или да се опитвате да сте център на внимание. Така ще изглежда, че сте прекалено себични и не се интересувате достатъчно от човека до вас.

2. Държите се високомерно

Ако сте на ресторант, груба грешка е да се държите надменно и високомерно с персонала, само за да покажете, че имате по-високо положение. Всъщност, човека с който сте на среща ще си промени доста бързо мнението за вас и ще си помисли, че винаги се държите по този начин.

3. Твърде сте любопитни

Първата среща е за първоначално опознаване и по-леки разговори. Не бива да сте прекалено любопитни и да задавате прекалено лични и неудобни въпроси, защото това няма да направи добро впечатление. Изчакайте. Ако това е вашия човек, ще имате възможност да разберете всичко за него постепенно.

4. Обсебващи сте

Това е още една голяма грешка.

Колкото и да харесвате човека, трябва да се владеете и да не ставате нахални и натрапчиви. Ако пришпорвате нещата и го заливате със съобщения и обаждания веднага след като сте се прибрали у дома, ще изглеждате отчаяни и много досадни. Оставете той да ви потърси, ако иска да ви покани на втора среща, а не си я просете вие.

5. Говорите за бившите си

В случай, че постоянно вмъквате в разговора бившите си половинки или започнете да разказвате какви са и как сте се запознали с тях, ще сгрешите наистина много. След като сте на среща, се предполага, че те са в миналото и сте ги превъзмогнали. Напълно излишно е да говорите за тях на някого, който може да ви стане настояща половинка. Няма да се чувствате добре ако той започне да разказва за неговите бивши изгори, нали?

6. Прекалявате с алкохола

Понякога малките количества алкохол, могат да ви накарат да се отпуснете, ако сте по-стеснителни или да са чудесен фон за срещата ви, ако сте решили тя да бъде на по-непринудено място като бирария на открито или рок бар. Но никога не трябва да прекалявате, защото това може да ви създаде доста неудобни ситуации и срещата да приключи доста бързо. Никой не харесва прекалено фриволното и неадекватно поведение породено от няколко чаши вино или бира.

7. Демонстрирате отегчение

Не е задължително човека, с когото сте се срещнали да ви допадне и дори е възможно да се окаже,че няма за какво да си говорите и компанията му ви е неприятна. Недейте обаче да демонстрирате отегчението си явно, като постоянно си ровите в телефона или през 5 минути ходите до тоалетната, защото това би било доста обидно. Прекратете срещата тактично и любезно но и дайте ясен сигнал,че не искате повече да се виждате с този човек, за да не се получат недоразумения.

Автор: Линда Николова

 

Вижте Също:  3 полезни съвета за родители – Част 1

Хареса ли ви статията?

Милена Петкова
Милена Петкова е в екипа на LifeMedia от създаването на сайта. Проявява интереси към модата, лайфстайла и здравословния начин на живот.
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Latest Posts