НАЧАЛОЛайфстайлКакви качества търсят мъжете в жената до себе си?

Какви качества търсят мъжете в жената до себе си?

Един от най-често задаваните въпроси сред жените е: от какви жени се интересува силният пол?

Дали този въпрос има отговор?

Какво наистина вълнува мъжете?

Ако се придържаме към общоприетите стереотипи те си падат по едрогърди блондинки. Така ли е наистина?

Всеки мъж е уникален и има свой индивидуален вкус. Но някои от качествата, които търсят са еднакви при повечето мъже и определено не могат да останат незаинтересувани от жена, която ги притежава. Вижте истинските качества, които мъжете намират за атрактивни в жените:

Увереност

Чували ли сте за Алан и Барбара Пийз? В книгата им „Защо мъжете искат секс, а жените любов“ се разказва за проучване между момичета на възраст от 13 до 28 години.

Въпросът, на който трябвало да отговорят е изумително прост и в същото време изключително сложен. Той бил следния: „Харесвате ли как изглеждате?“.

Най-вероятно очаквате следващите данни – 85 % от участничките казали, че не са. При това твърдели, че са напълно склонни да се оперират за да станат в тон със стереотипа за красота, който имат в главите си.

Според авторите обаче на мъжете им е все тая за женските недостатъци ако истински се интересуват от дадена жена. Той просто няма как да намери несъвършенство, защото в неговите очи тя е съвършена.

Мъжете твърдят, че за тях са атрактивни уверените в себе си жени. Това се доказва и във факта, че доста често мъжете имат уверени, а не добре изглеждащи жени до себе си.

Да са здрави и да се поддържат

Факт е, че мъжете не обръщат толкова внимание на цялостния вид, а на елементи от него – като походката, осанката, нежните ръце, стегнатата кожа. Мъжете не гледат естетически на нещата, а по-скоро си изграждат мнение за репродуктивните способности на жените.

Обръщат внимание на широкия ханш, големите гърди, здравата и сияйна кожа. Това означава, че тя е здрава и ще роди лесно. Това е и сред главните причини мъжете да избират по-млади жени – те са в перфектната възраст за деца.

Да имат хубава фигура

Тук отново ще споменем за Алан и Барбара Пийз. Според тях, а и много други женската фигура трябва да е мека там, където господата са твърди.

Мъжете и жените имат коренно различна представа за това как изглежда перфектната жена. Жените си мислят, че мъжете харесват слаби жени, докато мъжете предпочитат фигура „пясъчен часовник“.

Така, че дами лъжете се ако си мислете, че мъжете си падат по кльощави жени – днес на мода са истинските жени, които имат по-пищни форми.

Хареса ли ти статията? Сподели я с приятели!

Хареса ли ви статията?

Милена Петкова
Милена Петкова е в екипа на LifeMedia от създаването на сайта. Проявява интереси към модата, лайфстайла и здравословния начин на живот.
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Latest Posts