НАЧАЛОЛайфстайлВижте кои са топ 5 на най-харесваните типове заведения у нас!

Вижте кои са топ 5 на най-харесваните типове заведения у нас!

Българите са известни с това, че освен любовта към родната кухня, притежават нюх и за чуждестранната. Ето защо те посещават разнообразни ресторанти и заведения, но има някои, които предпочитат пред други.

Вижте кои са топ 5 на най-харесваните типове заведения у нас!

1. Пицария

Със сигурност това е едно от най-предпочитаните места за всеки един българин. Освен, че цените са достъпни, обстановката е много приятна и непринудена и е подходяща както за делови срещи, така и за приятелски сбирки и романтични вечери. А и рядко се среща човек, който да не обича пица и паста.

2. Китайски ресторант

Макар, че до една степен китайската кухня се води екзотична, тя вече е станала много популярна у нас и е от части побългарена. Китайският ресторант е едно много приятно място за всякакви поводи, а добрата новина е, че почти всяко едно такова заведение предлага и доставки до дома. Въпреки, че тези ресторанти са много комерсиални, обикновено в тях пускат автентична китайска музика, която ще ви накара да се потопите в духа на Изтока.

3. Механа

Механата е класическо българско заведение, което е любимо място на редица нашенци. Освен, че всичко в него е на ниво и кухнята е традиционна и много вкусна, интериорът и музиката създават една невероятна атмосфера, която може да докосне сърцето на всеки и да възроди в него родолюбие и домашен уют.

4. Средиземноморски ресторант

Средиземноморската кухня е за истински ценители и онези, които харесват храната й, са редовни посетители на средиземноморски ресторанти. Този тип заведения носят със себе си класически морски бриз, свежест и романтично настроение. Изключително подходящи са за посещение през лятото.

5. Чайна

Заведенията от типа “Чайна” набират все по-голяма популярност у нас. В тях се предлагат предимно вегетариански и веган индийски специалитети и богато разнообразие от автентични веда чайове, лимонади и сладкиши. Атмосферата е много отпускаща, мистериозна и пленителна. Чайната е подходяща за всеки един повод и сезон и е сред предпочитаните места на хората, които се увличат по здравословния начин на живот и нетрадиционната обстановка.

Автор: Линда Николова

Хареса ли ви статията?

Милена Петкова
Милена Петкова е в екипа на LifeMedia от създаването на сайта. Проявява интереси към модата, лайфстайла и здравословния начин на живот.
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Latest Posts