НАЧАЛОЗдравеСекс5 интимни навици, които не са толкова хигиенични, колкото си мислите

5 интимни навици, които не са толкова хигиенични, колкото си мислите

Съдържание:

Знаете ли, че някои от навиците, с които сме свикнали да поддържаме интимна хигиена са вредни?

В днешно време страхът от инфекции е много голям, особено когато се появи и неприятна миризма, която може да е предизвикана от някакъв вид инфекция. Но въпреки това, някои от добре познатите начини за грижа могат да се окажат доста вредни.

Причината се крие в това, че тази част от тялото ни е с конкретно pH, което означава, че по-високо или по-ниско ниво на това pH може да доведе до неприятни последици.

Киселинността на интимната област се влияе от различните продукти, които използваме за хигиена, както и от бельото, което носим.

Кои навици са вредни? Прочетете в следващите редове!

1. Чести промивки
Дамският душ може да изглежда много добро средство за промиване и почистване, но също така той може и да навреди.

Причината е, че с него се отмиват и добрите бактерии, които поддържат киселинността на влагалището ни. Вместо да правите чести промивки, можете да измивате добре външната част, като използвате нежен интимен гел.

2. Използването на дамски превръзки
Индустрията успя да наложи, че носенето на дамски превръзки постоянно е добре. Да обаче това не е така!

Причината е, че кожата не може да диша, което е предпоставка за развиването на неприятни миризми и бактерии.

Ограничете използването на дамски превръзки само и единствено в месечния си цикъл. През останалото бельо просто носете памучно дишащо бельо.

3. Парфюми и пудра
В днешно време се смята, че това е начин да се предпазим от неприятни инфекции, но това не е така. Точно парфюмите и бебешката пудра могат да навредят сериозно, да причинят разраняване и други неприятни неща.

Влагалището си има естествена миризма, която няма нужда да неутрализирате. Ако тя обаче е силна и неприятна, то най-добре е да посетите лекар, който да провери дали нямате инфекция.

4. Агресивно измиване
Има жени, които се грижат за тази част от тялото си, като за цялото си тяло. Само че, кожата на ръцете е доста по-груба от тази в интимната зона. Това изисква специални грижи.

Агресивното измиване може да доведе до рани, които в крайна сметка да са отворена врата за бактерии. Измивайте се с нежни движения и мек сапун.

5. Отстраняване на окосмяването
В днешно време се смята, че това е напълно нормално. Само че, окосмяването в тази зона си има своята роля и тя е да предпазва от нахлуването на бактерии.

Ако не ви е приятно да имате окосмяване, то е добре да го махате, но не напълно. Оставете някоя част, която няма да ви дразни толкова.

Ако използвате самобръсначка, подсушавайте я след всяко бръснене и я сменяйте след 3 ползвания.

Хареса ли ви статията?

Милена Петкова
Милена Петкова е в екипа на LifeMedia от създаването на сайта. Проявява интереси към модата, лайфстайла и здравословния начин на живот.
Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Latest Posts