НАЧАЛОЗдравеСексШест заблуди за липсата на либидо

Шест заблуди за липсата на либидо

Повечето хора най-често се оплакват от понижено либидо или пък разстройване на желанието за секс в двойката. Това са и причините, поради които те отиват на сексолог. Много притеснения са необосновани и често се основават на заблуди.

Ето какви са и те: 

1. Нещо не е наред с либидото ми 

Истината е, че точно определена норма няма! Хората с различно ниво на сексуалност често се чудят дали се вписват в нормите. Нормалното сексуално влечение е различно за всеки. Нормално е да ви се прави секс веднъж месечно, веднъж седмично или пък никога. Това може да се превърне в проблем, ако самият човек не е доволен от либидото си или пък когато това се превърне в проблем за връзката. 

2. Мъжете никога нямат ниско либидо 

Това е заблудата, с която се борят много мъже днес и се сблъскват с нея всеки ден.

Истината е, че жените често имат по-високо либидо от мъжете и това е напълно нормално. Този проблем идва от представите за секс машините и как господата са готови винаги да правят секс. Затова когато има някакъв проблем, на мъжете им е трудно да го признаят и се страхуват да не бъдат обект на подигравки. 

3. Ако не сте в настроение за секс, вече не харесвате половинката си 

Често желанието за секс се отъждествява с това със симпатията. Напълно е нормално е с времето да спадне желанието за секс, но това не означава, че не се обичате. Разбира се, ако имате чести караници или проблеми, нормално е един от партньорите да пренасочи либидото си към любовник. 

4. Понижаването на либидото е скептичен проблем 

Често, когато споделим с партньора си, че нямаме желание за секс, той реагира скептично и ни казва, че това е само в нашата глава. Някои хора се съмняват за изневяра, други пък са чували съветите на гинеколози и психолози да не правят секс по график. Но това е сложен проблем и не може да се реши само с едно хапче. Не е физиологически като липсата на ерекция. 

5. Хората с нормално полово влечение винаги са готови за секс 

Можете да започнете да водите дневник на либидото си като отбелязвате с 1 – 10 колко силно е то сутрин, обед и вечер. Може би ще забележите някаква закономерност. Ще откриете, че то се влияе въз основа на ежедневието, стреса и други фактори. Някои хора са склонни сутрин да правят секс, други пък вечер. Либидото може да възникне не само по време на връзката, но и в рамките на един ден. 

6. Пониженото либидо е причинено от психологически проблеми 

Проблеми във връзката и някои особености на характера могат да се окажат решаващ фактор за либидото. Спадът в желанието за секс, както при единия пол, така и при другия, може да е причинено от сърдечно-съдови проблеми, хормонални смущения, тревожност, депресия и други подобни фактори, които оказват влияние. 

 

Вижте Също:  Добър ли е в леглото? Разбери преди да си правила секс с него.
Вижте Също:  Презервативът - Всичко за него - 6 Разбити Мита

Хареса ли ви статията?

Милена Петкова
Милена Петкова е в екипа на LifeMedia от създаването на сайта. Проявява интереси към модата, лайфстайла и здравословния начин на живот.
Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Latest Posts