НАЧАЛО Интересно 10 съвета за личностно развитие - част първа

10 съвета за личностно развитие – част първа

В тази статия ще разберете как да бъдете по-продуктивни и да не тъпчете на едно и също място? Как да се отървете от лошите чувства, емоции и спомени? Как да се сбогувате с миналото и да направите една крачка напред към мечтата си? 

1. Гъвкавост 

Имате строго определена система, която не искате да нарушавате? Изпитвате ужас, когато настъпят дори и незначителни промени? Използвате графици, за да не изглеждате разхвърляни? Това трябва да се промени! Започнете да бъдете по-гъвкави, не се стряскайте при някоя незначителна промяна и се старайте бързо да се нагаждате според новостите. Със сигурност ще ви бъде по-лесно и няма да сте стресирани и в лошо настроение постоянно.

2. Интернет 

Да, Интернет е полезен, но когато става въпрос за нормални часове. Ако стоите по цял ден в него, без да правите нещо кой знае какво, то вие сте зависими. Определете си най-продуктивните часове и просто си вършете работата, вместо да висите постоянно в социалните мрежи. Това може да са и 2-3 часа на ден, но да свършите задачите за цялата седмица. 

3. Вслушайте се в биоритмите си 

Можете ли да изпиете кафето си два часа по-късно, след като сте станали? А да размените часа за тренировка с този за важна среща? Ако отговорът е положителен, то можете да намерите време за всичко, без да изпадате в стрес и ужас, че закъснявате, че ви се спи или нещо друго подобно състояние. Когато слушате тялото си и нагаждате задълженията си спрямо него, то определено ще бъде по-продуктивни. 

4. Взимане на осъзнато решение 

Все пък когато пред вас има нова възможност и трябва да вземете решение, то се запитайте дали това наистина ще ви доближи до крайната ви цел или не. Въз основа на отговора вземете и решението. Не правете нищо, което може да ви забави по пътя към мечтата ви. 

5. Не губете своя курс 

Със сигурност ви се е случвало поне веднъж да се питате дали това, което вършите си струва. Случвало ви се е и да не можете да откажете на нечия молба, а след това да се обвинявате, че сте си загубили времето. Ако имате нещо, което не сте сигурни как би се отразило на вас и това, което искате да направите с живота си, то просто си задайте въпроса “Трябва ли да се занимавам?”. Тогава и казване то на “не” няма да е толкова трудно. 

6. Използвайте всяка една минута 

В едно денонощие има 1500 минути. Тайната на това да бъдете успешни е да се научите как да използвате всяка една минута по полезен начин. Например, ако чакате на опашка, можете да прочетете нещо, което да ви помогне да свършите по-бързо задачите си или пък ако пътувате в асансьора, то да премислите кое с приоритет и кое не и просто да действате. 

7. Полагане на усилия 

За да растем и да се развиваме винаги преминаваме през определени трудности. Да подарите книга на свой приятел, когато в себе си нямате излишни пари е много по ценно, отколкото да му подарите самолет, но да сте милиардер. 

8. Сменете тениската 

Много често хората си слагат тениска с етикет “Не съм виновен”, “Не го направих аз”,”Нямам късмет”. Тениската е нашата нагласа, с която започваме деня. Ако винаги тя звучи по този начин, по който споменахме, то определено нищо няма да ви върви и ще си стоите на едно и също място. За да се промени нещо реално в живота ви, то трябва да започнете с мисленето. Събудете се и сложете тениска, която да звучи оптимистично. Например: “Днес ще имам късмет и страхотен ден!”. Как се почувствахте? Със сигурност по-добре и обнадеждени. 

9. Свалете всичко излишно 

Представете си, че това, което ви пречи е под формата на дреха. Може да бъде шал, пръстен или нещо друго. След това си представете как го махате и ви олеква, че не трябва да го носите със себе си постоянно. Направете това с вашите грижи и пречки, които ви обременяват и не ви позволяват да бъдете истински щастливи. 

10. Подреждане 

Ако във вас е разхвърляно, то това е сигнал до мозъка, че не държите нищо под контрол и определено сте под стрес. Стресът от своя страна със сигурност пък води до преяждане и други проблеми свързани със здравето. Започнете с подреждането първо от бюрото си и след това преминете към останалата част от офиса или дома си. Когато знаете всичко, кое къде е, със сигурност ще се почувствате спокойни, че нещата са под контрол. 

Прочетете Още: 10 съвета за личностно развитие – част втора

Вижте Също:  Хороскоп за месец май 2018
Вижте Също:  Хороскоп за месец февруари 2019

Хареса ли ви статията?

Милена Петкова
Милена Петкова е в екипа на LifeMedia от създаването на сайта. Проявява интереси към модата, лайфстайла и здравословния начин на живот.
Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Latest Posts