НАЧАЛОИнтересно3 вида отрицателна енергия, която трябва да елиминирате - първа част

3 вида отрицателна енергия, която трябва да елиминирате – първа част

Едно от нещата, които сме научили през годините е, че има положителна и отрицателна енергия. Те влияят на нашето настроение.

Добрите вибрации са заразителни. Те ни карат да се чувстваме добре, а негативните вибрации ни карат да се чувстваме раздрезнителни и това може да завладее живота ни. За съжаление обаче не винаги можем да ги разпознаем. Тогава можем да се почувстваме в дупка и приклещени до стената.

Има начин как да разпознавате негативната енергия и да се предпазите от нея. Има в случаи, в които хората, просто изпускат нервите си и това често се превръща в причина за недоразумения. В тази статия ще разберете как можете да се справите с негативната енергия. 

Отрицателна енергия и нервност 

Може би не вярвате в силата на енергията или пък си мислете, че нервността е полезна в някои ситуации. Само че, това не е така. Нервността и лошата енергия ви пречат да работите пълноценно. Също така лошото настроение е причинено от отрицателната енергия.

Важно е обаче да разгриничавате лошо настроение и нервност. Те често могат да ви попречат в контактите с другите хора и да си го “изкарате” на някой близък, който едва ли искате да нараните.

Опитайте се да се отпуснете няколко минути без да правите нищо друго освен да дишате. Това състояние ще ви помогне да усмислите ситуацията, без да влошавате енергийния си баланс. 

Тревожност и депресия 

Тези състояния се засилват все повече в съвременния начин на живот. Броят на хората със симптоми на тревожност и депресия се е увеличил значително. Най-обезпокоителното е, че повечето хора игнорират тези симптоми. Те предпочитат да избягат от проблема, да не му обръщат внимание и да си мислят, че това ще отмине от само себе си. 

Доказано е, че различните упражнения, които се водят техника за щастие, могат да намалят тези симптоми и дори да ги накарат да изчезнат напълно. 

Оплаквания 

Непрестанните оплаквания от различни хора или дори и от вас самите няма да доведе до решение на проблемите ви и няма да ви помогне с нищо. Напротив, това може да се превърне в препядствие и източник на токсична среда. 

Можете да потърсите професионална помощ. Психолозите са хора, които биха ви изслушали и биха ви помогнали да решите проблемите си.

Не отлагайте решението на тези проблеми, защото те влушават вашия социален живот и пречат на нормални отношения с близките ви и хората около вас! Винаги можете да потърсите помощ от специалист или да поговорите с любимите си хора и заедно да намерите изходен път. Изход има, стига да искате да стигнете до него! 

Хареса ли ви статията?

Милена Петкова
Милена Петкова е в екипа на LifeMedia от създаването на сайта. Проявява интереси към модата, лайфстайла и здравословния начин на живот.
Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Latest Posts