НАЧАЛОИнтересноЕто какво се случва с тялото ни, когато флиртуваме

Ето какво се случва с тялото ни, когато флиртуваме

Защо ни харесва да флиртуваме? Какво става с тялото ни, когато го правим?

Според доктор Стан Таткин, който е автор на редица проучвания и книги, флиртуването е процес, при който настъпват хормонални промени в тялото ни, но се забавя и метаболизмът и невротрансмитната дейност.

Дали имаме любим човек до себе си или сме на път да го намерим, флиртът е важна част от любовния ни живот.

Ето и част от промените, които се случват с нас, когато флиртуваме.

Промяна на езика на тялото

При флирта се обръща повече внимание на жестовете и мимиките. Например, ако вие посегнете към чашата си, докоснете косата си или ухото си, то най-вероятно човекът срещу вас ще направи същото. При флиртуването използваме повече жестове, което кара хората да се чувстват по-спокойни и да се отпуснат.

Метаболизмът се забавя

Интересно е, че когато флиртуваме, мускулите ни са напрегнати и пулсът е учестен, но метаболизмът се забавя. Това е така, защото тялото изпомпва кръвта от храносмилателната система към мускулите и затова усещаме “пеперуди в стомаха” и сме готови за “битка”.

Мозъкът предпазва от отхвърляне

Може би това е още една положителна черта на флирта, а именно опипване на почвата. Когато харесваме някого, ние сме готови веднага да скочим с главата напред. Мозъкът ни казва да се успокоим и да опипаме почвата, за да не бъдем отхвърлени.

Изчервяване

Ако говорите с някого и той се изчерви, това означа, че има сексуално привличане към вас. Изчервяването е резултат на адреналина и кръвния поток в тялото. 

Пристрастяване 

Харесва ни да флиртуваме, защото флиртът предизвиква страст и желание у нас. Подобно на сексуалното привличане, така и флиртът с неясен изход, ни кара да усещаме един сладко-горчив привкус, кара ни да се чувстваме живи. Привличането и страхът са много близки, тъй като предизвикват едни и същи реакции на тялото. 

Потене на дланите 

Това може би не се случва при всеки, но отново е резултат от промяната на местоположението на кръвта. 

Зениците се разширяват 

Това може да се забележи най-лесно в човека до нас. Зениците са сигнал, че човекът е привлечен от нас сексуално.

Хормони 

При флиртуването се отделят хормони, които ни карат да се чувстваме добре, но и да бъдем нащрек. При жените хормонът окситоцинът позволява на жената да изгради доверие в мъжа и да му довери и най-съкровените си тайни. Вазопресинът се отнася пък съм мъжете и поражда същите чувства в тях, както окситоцинът  в дамите. 

Смях 

Не случайно са казали, че жените обичат мъжете, които ги карат да се смеят. Това отново е работа на окситоцина, който влияе на настроението. Когато една жена се смее на вашите шеги или просто се усмихва, без да влага нещо сексуално, то това е така, защото е открила допирни точки с вас и иска вниманието ви

Хареса ли ви статията?

Милена Петкова
Милена Петкова е в екипа на LifeMedia от създаването на сайта. Проявява интереси към модата, лайфстайла и здравословния начин на живот.
Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Latest Posts