НАЧАЛОИнтересноКои са най-мръсните места в хотелската стая?

Кои са най-мръсните места в хотелската стая?

Когато планираме дългоочаквана си почивка, ние се надяваме да открием хотел, където да ни бъде достатъчно уютно и чисто. Истината обаче е, че камериерките имат определено ограничено време за да почистят много стаи. За това време те могат да отделят на стая около 20 минути. Това стига точно за спалното бельо и бързо почистване на стаята с прахосмукачка.   

Нормално е обаче човек да се възползва от всички удобства на хотелската си стая. Поради това всеки един от нас оставя микроби след себе си.

В следващите няколко редове ще ви представим някои места и вещи в хотелската стая, които е добре да почистите сами, преди да ги използвате. 

Дистанционното за телевизора

Не че първата ви работа след пристигане на морето е да пуснете телевизора, но все пак това ще ви се наложи в определен момент от престоя ви. Представете си само колко ръце са го докосвали, някои са били болни, други пък с различни кожни заболявания. Камериерките нямат време да обръщат внимание на тези неща. Това е достатъчна причина да почистите дистанционното, преди да го използвате. 

Кувертюрите 

Спалното бельо е първото нещо, което се сменя от персонала, но не остава винаги време за кувертюрите. Затова най-добре е да ги смените или просто да ти сгънете и да не ги използвате. Ако в стаята има и килим, то не стъпвайте боси. Понякога не остава време за прахосмукачка. 

Чашите 

Гледката на чашки пред огледалото изглежда уютно, на не ги използвайте, ако не е крайно наложително. Също така, преди употреба ги измийте добре. Чашите в банята също трябва да се почистят добре, тъй като те не винаги се сменят. Камериерките нямат време да обърнат внимание дали чашите са били използвани или не. Понякога те просто ги подминават. Затова можете да ги използвате единствено и само за поставяне на четката за зъби

Ключа на лампата 

Ключа на лампата, както и бравите на вратите, са най-често докосваните неща от гостите на хотела. Те не винаги се почистват от персонала, а със сигурност могат да съдържат голямо количество бактерии. Добре е да ги почистите хубаво, преди да ги използвате. 

Хареса ли ви статията?

Милена Петкова
Милена Петкова е в екипа на LifeMedia от създаването на сайта. Проявява интереси към модата, лайфстайла и здравословния начин на живот.
Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Latest Posts