НАЧАЛОИнтересноПатриарх Неофит: Да помислим за онези, които нямат топлината на уютния дом

Патриарх Неофит: Да помислим за онези, които нямат топлината на уютния дом

„В тази свята нощ поздравявам всяко вярващо в Христа Спасителя. Нека радостта от раждащия се днес заради нас и нашето спасение Господ да озари всеки от нас и да ни съпътства в тези светли дни, през всички дни от нашия живот”.

Това каза патриарх Неофит в празнично слово по случай коледните празници.

„В дните на Рождество християните сме призовани към особено внимание не само към нашето най-близко обкръжение, но и към онези, които живеят лишени от топлината на уютния дом, от сладостта на насъщния хляб, от радостта, идваща от човешкото внимание и топла грижа. Ето защо не само в този ден, но и във всички наши дни, сме призовани от нашия Господ, да удовлетворяваме вярата си в дела на любов, милосърдие и благотворителност”, каза още патриархът.

„Идващият днес в света Господ Бог да бъде с всички нас и нашите семейства. Нека чудната светлина на Неговото Рождество огрява с лъчите си домовете и сърцата ни, та сгрявани и просвещавани от нея да горим във вярата и в надеждата, като се утвърждаваме непрестанно във всепобеждаващата Божия любов, която е основа на всяко съвършенство. Благословена нека да бъде и традиционната празнична трапеза на Бъдни вечер, която ни събира в очакването на Божия Син! Благодатта и мирът на раждащия се Богомладенец да бъдат с всички нас! Честито Рождество Христово!”, завърши патриарх Неофит.

Можете да чуете словото на патриарха ТУК.

Източник: Edna.bg

Хареса ли ви статията?

Милена Петкова
Милена Петкова е в екипа на LifeMedia от създаването на сайта. Проявява интереси към модата, лайфстайла и здравословния начин на живот.
Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Latest Posts