НАЧАЛОЗдравеЗаболявания и Състояния13 „съветa” как да отгледате невротично дете

13 „съветa” как да отгледате невротично дете

Има страшно много литература по въпроса как да се възпитават децата. Този път ще обърнем внимание на това какво не трябва да се прави с подрастващите при никакви обстоятелства.

Избрахме за вас 13 “съвета” за това как да се държим с детето, така че то със сигурност да стане невротик.

1.  Искайте от детето невъзможното

Поставете на своето мъниче недостижими цели. Например на 2 години да различава Бах от Вивалди, на 3 години – да учи наизуст Шекспир, на 5 години – да разказва древногръцки митове и легенди, на 10 години – да разбира принципите на банкиране, а на 12 години – да е определило своите житейски планове.

2. Възможно най-често се тревожете за детето си

Старайте се нито за минута да не го изпускате от погледа си. Преживявайте трагично всяка дреболия – нека вашата тревога се предаде и на него. Уверете се, че  чувството за сигурност не се формирало у детето, в противен случай ще му бъде трудно да се доверява на измамници и мошеници в бъдеще.

3. Не забравяйте за най-важните думи

Научете се да говорите на детето правилно.  Задължително всяко изречение да започва с: “Ти винаги …”, “Ти никога … “, “Всички освен теб, отдавна се облякоха! Ти винаги си най-бавен! ” Постоянно коментирайте действията му с:” Няма да стане”, “Седи мирно”,” Не тичай “,” За нищо не мога да разчитам на теб. “

4. Прекъсвайте детето, когато е увлечено от нещо

Не може един нормален човек цели 2 часа да строи пирамида от кубчета! Сега има много по-важни задачи за него – изучаването на латински и правилата за поведение на масата.

5. Устройвайте скандали

Едно дете трябва да знае, че не бива да се доверява на никого. Активно изяснявайте отношенията с партньора си в присъствието на детето. Нека да е наясно и да взема участие в проблемите ви от рано.

6. Изпълнявайте всичките му прищевки

Често правете компромиси. Ако не иска да спи – позволете ми да играе до късно, ако не иска да ходи на училище – не го будете сутрин. Колкото по-малко се адаптира към обществото, толкова повече ще бъде привързано към вас. И със сигурност ще направите от него невротик!

Съгласявайте се на шантажите му. Ако детето ви плаче и иска да му купите играчка – купете я.  Отстъпвайки пред сълзите му, ще постигнете максимална амплитуда на истерия, за каквато никога не сте и мечтали!

7. Викайте силно и пляскайте често детето

Викайте силно, за да може важната информация да стигне до съзнанието на детето. Пляскайте го по ръцете, дупето и за по-сигурно зад врата. Това ще помогне за в бъдеще да приема насилието като нещо нормално и спокойно да издържа на издевателства. Така детето ще бъде подготвено за среща с полицията, армията и да общува с досадните си съученици.

8. Говорете за детето лоши неща

Говорете лоши неща за детето – без него и особено пред него. И най – важното: никога не го хвалете. Разказвайте смешни истории от живота му, задавайте му унизителни въпроси. Парадирайте с грешките и подчертавайте неговата незначителност. Често го питайте: “Защо си толкова дебел?”, “От кого си взел тези миши зъби?”

9. Сравнявайте го с другите деца

Постоянно му напомняйте, че е по-лошо в сравнение с другите деца в детската градина или училището.  Казвайте му, че той не е толкова сръчен, не толкова дебел или слаб, не толкова умен, просто – не такъв, какъвто трябва. Да се ​​научи още от люлката, че никога няма да бъде по-добър от другите.

10. Разкажете му за момчетата и момичетата

Обяснете разликата между момчетата и момичетата: момичетата са скромни и спретнати, обичат да клюкарстват; момчетата – твърди и никога не плачат. Нека синът ви веднага се научи да крие емоциите си. А дъщеря ви да започне да изучава изкуството на съблазняване, за да получава винаги това, което иска.

11. Плашете го с всички ужасни същества

Започнете с ужасни животни, после преминете на вещици и призраци. По-късно, добавете полицията, лекарите и злите съседи. Говорете му за Торбалан, който “ще дойде да го вземе”. Присмивайте се на страховете му, защото те не са толкова важни, в сравнение с вашите.

12. Никога не му обяснявайте нищо

Аргументирайте се с това, че все още е твърде малък, и ще разбере всичко като порасне. Нека  знае, че има сложни и неразбираеми въпроси, в които са посветени всички, освен него. В бъдеще това ще ви даде възможност да го закопавате с най-елементарни въпроси.

13. Започнете със себе си

Детето подражава. Вашата собствена невроза е залог за успешното формиране на неговата невроза. Повече истерия, болка, чувство за вина и вие ще бъдете изненадани колко бързо сте достигнали вашата „благородна цел”! 

Хареса ли ви статията?

Милена Петкова
Милена Петкова е в екипа на LifeMedia от създаването на сайта. Проявява интереси към модата, лайфстайла и здравословния начин на живот.
Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Latest Posts