НАЧАЛООт ВасЕх, любовна тъга.. разкрий своята тайна, най-красива на света

Ех, любовна тъга.. разкрий своята тайна, най-красива на света

Темата на днешната статия ще ви запознае по-отблизо с катарзисите в любовта. Разбира се темата е актуална, а и как не би могла.. Нима съществува човек, който не се е опарил в огъня на любовта или, такъв който все още се надява да я срещне?! Ще ми е интересно да се запозная с такъв…ако изобщо съществува!

Нека обаче караме по същество. Любовта сама по себе си е чувство, емоция, състояние, та дори и начин на живот.

Всеки има нужда от мъничко любов в живота си, под каквато и да е форма. Но дотук с розовите представи. Освен щастие, тя може да ни донесе тъга, болка, омраза, но и в голяма степен може да ни бъде урок.

Не са малко историите за връзки, които действително са ни научили на нещо, освен, че са ни сринали из основи. Било то да не се доверяваме твърде бързо, да не избързваме със следващата стъпка, или просто да ни покаже, че още не сме готови за сериозна връзка.

В интерес на истината аз също смея да твърдя, че заради някои от моите приключени отношения, съм променила някои неща в себе си. А други промениха мен, без дори да го съзнавам.

Не мога да съм на 100% сигурна, но становището ми за всяка една неуспешна връзка е, че човек израства. Колкото и често да ни се случва да казваме  „ех, къде ми беше ума“  или „какво изобщо съм видял/а в този човек?“, ние не можем да върнем времето назад.

Не можем и да изтрием от съзнанието си, времето с този толкова погрешен човек.

Но какво можем всъщност да направим?!

И не, не очаквайте да кажа да си извлечем поука.. Това е повече от ясно.

Тайната е в това да погледнем в себе си, какви сме били във всяка една връзка. С какво сме по-различни сега и какво е необходимо да „поправим“ в себе си, за да бъдем по-уверени за следващите отношения.

Винаги ми е харесвала фразата „не се ли стремиш към съвършенство, все едно си умрял“, може би защото винаги можеш да надградиш себе си. Перфектни разбира се няма да станем, но защо да не се стремим към това?!

Теорията ми е, че когато човек се стреми да изчисти „бъговете“ от себе си, по този начин влага много повече в бъдещата си връзка. Но на практика това е трудно изпълнимо.

Стига се до този момент, когато човек е напълно осъзнат по отношение на грешките си и не таи  негативни чувства към бившите си изгори. И това се случва именно, защото е погледнал в себе си, а не обвинявайки партньора за всичко.

Разбира се, няма да пренебрегна и факта, че човек може да бъде провокиран до такава степен, че да излезе извън кожата си.

Срещала съм хора, които просто ме карат да бъда по-добра, но и такива, които вадеха най-лошото от мен. Сега ще си кажете – не се подавай на провокации и всичко ще е наред.

Не е точно така.

Дори да си невероятно стабилен и търпелив, винаги ти трябва „една капка, за да прелее чашата“. Та нали всеки човек има граници?!

И от тук следва да отбележа, че имате ли такъв човек в живота, който постоянно да ви предизвиква и подлага на изпитания.. ДА – той ще ви бъде полезен, ще ви даде нужния опит да се справяте с контролирането в подобни ситуации.

НО това не е подходяща половинка. В предната статия бях написала, че най-важно е да вибрирате на една честота. И твърдо стоя зад думите си, защото колкото и да се привличат противоположностите, толкова и се отблъскват!

Чудила съм се понякога, защо наистина е необходимо да преминем през неуспешни, тежки връзки, които само спомена за тях е болезнен.

Срещала съм хора, които имат един единствен избраник в живота си и са щастливи. Да, съществуват такива двойки, колкото и нереалистично да ви се струва. Макар, че в такъв случай, те няма да са се „наситили“ от сладостта на живота и на разнообразието.. Нали това ви мина през ум?!

Да, така е! Но ако съм разбрала и нещо друго от тези, така сложни взаимоотношения – с правилните хора, нищо не ти липсва.

От където произлиза и другия проблем, от който произлизат неуспешните връзки – ИЗБОРА.

Във всеки един момент, ние правим своя избор, съзнателен или не. Именно заради това е глупаво да седнем и да обвиняваме другите, за взетото от нас решение.

„Това, което човек сам си направи, друг не може му го направи“.

Обичам да цитирам подобни фрази, защото някои са плашещо смислени.

Та стигнахме дотам, че ние отговаряме за взетите решения и последствията от тях. Което пак си е вид напредък! Извода, който ми се върти в главата е следния:

Колкото и да се обвиняваме за предишните избори, за неправилната преценка на партньорите, или за пропиляното ценно време.. Това показва кои сме ние, през какво сме минали и какви сме сега.

Това е развитието.

Макар пътят ни, понякога да е осеян с невъобразими препятствия, ние трябва да го извървим, защото на следващия завой не се знае какво или кого ни очаква!

 

Вижте Също:  Огледалце, огледалце на душата – в мен ли е вината?

Автор: Г. К. Николова

 

Хареса ли ти статията? Сподели я с приятели!

Хареса ли ви статията?

Г. К. Николова
Психология, взаимоотношения, поведение... част от нещата, които с невъобразимо желание следвам, изучавам и анализирам. Всъщност, това са нещата от живота, но преразказани и адаптирани през собствения ми мироглед. Потопете се в моя свят, шанса да се преоткриете в него... е меко казано голям!
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Latest Posts