НАЧАЛООт ВасМалките неща в модерното време

Малките неща в модерното време

Всеки човек е различен. За всеки нещо различно е важно. И за всеки значението на думите „да се бориш за това, което искаш“, имат различно значение.

В свят, където можеш да бъдеш всичко, за което някога си мечтал, борбата сякаш ни се изплъзва. Борбата да останем истински и непринудени.

Като че ли безвъзвратно губим нишката на нещата. Фокусирани сме изцяло върху това да имаме още и още, да впечатляваме другите хора с постиженията си, да обсъждаме останалите, защото клюката винаги е модерна, да зяпаме безсмислени предавания по телевизията, да определяме поведението си спрямо мнението на другите и да наричаме всичко това „ценности“.

Кога избрахме и повярвахме, че това как изглеждаш, социалният ти статус и харесванията във фейсбук, са по-важни от това какво се намира вътре в нас?

От откровения разговор с истински приятел, с който Ви свързват детски спомени, мечти и преживени мъки?

От това да седнеш с чаша кафе вкъщи, да прочетеш хубава книга и да откриеш още един нов, чудесен свят?

Кога стана глупаво и безсмислено да мечтаеш за невъзможни неща, които нямат перспектива?

Защо трябва да мислим единствено как да извлечем полза от нещо? От приятелите си, от любимия си, от работата си, от всичко?

Кога стана модерно обществото, в което се смята за нормално да говориш единствено за проблеми и черни хроники, вкопани в собствената си представа за това как трябва да се случват нещата.

Нещата се случват и без нашето мнение.

Ние само избираме окраската, която да им придадем.

Защо да виждаме всичко в черно, като има толкова други цветове?

Цветове, които се крият в усмивката на любим човек, в новите възможности, в плана за утрешния ден, във възможността да благодарим, че и днес ни има на този свят и че сме здрави, в чувството, което ни изпълва, когато слушаме любимата си песен, в смеха, нежните разговори и нощите под звездите.

Всеки човек е различен. За всеки нещо различно е важно.

Но мисля, че никога не трябва да забравяме малките неща и това, че те ни правят щастливи. Живеят вътре в нас и ни оформят като личности. Ако са на заден план, душата ни е на заден план.

Тя няма нужда от пари, не се интересува от външния вид и определено не й пука за фейсбук драмите.

Има нужда само от любов и споделяне.

Нека не преследваме грешните ценности на модерното време, а се обърнем вътре към нас и дадем най-доброто от себе си на хората, които го заслужават.

Нека заедно споделим малките неща…под звездите.

 

Вижте Също:  Неразумните покупки и смисълът зад тях
Вижте Също:  Неразумните покупки и смисълът зад тях

Автор:

Вени Георгиева

Хареса ли ви статията?

Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Latest Posts