НАЧАЛООт ВасИдеалния мъж – мит или реалност

Идеалния мъж – мит или реалност

От известно време ми се върти в главата следния казус – дали съществува перфектен мъж или нещо близко до това. Как мислите дали това е просто хиперболизирана фраза или в действителност има представители от силния пол, които можем да окачествим като „идеални“?

Нека се впуснем по-надълбоко…и поемете дъх!

Разбира се няма как да не започнем със списъка от качества, която почти всяка жена притежава, когато става въпрос за мъже. Като започнем с това, той да е красив, чаровен, с атлетично тяло и завършим с това, че трябва да е зрял, интелигентен, грижовен, с развито чувство за хумор и ако може да обича деца, направо ще е бомба ха-ха!

Заформят се определени критерии, върху които ние жените концентрираме вниманието си. Да, естествено, че понякога правим компромиси с някои елементи от списъка. Но като че ли в днешно време жените (както и мъжете) станаха все по-изискващи щом става въпрос за половинката. Защо ли ? „Търсенето определя предлагането“ бла- бла.  

Замислете се, това ли е определящото правило, по което да търсим партньора си? Това ли е начина? Не е ли малко.. повърхностно? Не смятате ли, че има нещо много по-дълбоко?

  • Точно тук искам да погледнем нещата от друг аспект.

Затова ще засегна и една друга много разнищвана тема – гордата и самостоятелна жена. Честно казано адмирирам такива дами, които наистина се оправят сами, независимо от обстоятелствата, не разчитат на никого освен на себе си и като компания са си самодостатъчни.

Не считат, че от един мъж зависи тяхното щастие. И хоп, автоматично се прехвърляме от другата страна – дамите, които се отдават във връзката си, чувстват се пълноценни, когато са обвързани и до голяма степен половинката им е определящ фактор за щастието. Ако трябва да направя едно сравнение между двата фронта ще е следното: считам, че това са 2-те крайности на разбирането за взаимоотношения и може би истината е някъде по средата.

В този ред на мисли е уместно да вметна, че не всичко в живота е черно и бяло, понякога присъства и друг нюанс. Аз като човек, който винаги отива от едната крайност в другата, успях да намеря баланса, сега остава и да се науча как да го поддържам ха-ха.. Шегувам се!

  • Всичко с времето си и с правилния човек.

И като споменах правилния човек, нека се върнем на основната теза за г-н Перфектен. Нека първо отхвърлим тотално теориите за „принца на бял кон“, защото единственото реалистично нещо, което можете да получите е коня. Разбира се, че не съществува подобно нещо, като „идеален мъж“, както няма и такава жена и изобщо такъв индивид. Всеки притежава своите недостатъци, но това прави натурата ни по-пъстра. Нали все с нещо, трябва да се различаваме един от друг.

  • Разковничето е в това да намерим „идеалния“ за нас самите.

Не всяка дама желае фитнес маниак, с тяло на Аполон, или бизнесмен, който е крайно амбициран в кариерното си развитие. Докато други търсят точно това!

  • Виждате ли къде е разликата..? Че „идеален“ се явява като много относително определение за всяка една от нас.

Моята теория не свършва дотук. Уповавам се основно на това, че колкото и да сме чували, че противоположностите си приличат, все пак всички ние търсим частица от себе си отсреща в човека.

Нали точно допирните точки, общите интереси и еднаквия мироглед ни сплотява и сближава повече.

Искам дебело да подчертая, че нямам предвид да търсим наше копие, а по-скоро допълваща, или иначе казано онази липсваща част в нас. И както обичам да споменавам много често в статиите си, необходимо е на първо място – да вибрирате на една честота.

Искам да поясня защо толкова често го отбелязвам, като аргумент. Както на всички ни е ясно, човек комуникира със заобикалящата го среда посредством 5-те си основни сетива, но се отличаваме с 6-тото сетиво, отговарящо за комуникацията със самия себе си (съзнанието).

Именно това сетиво интерпретира най-важната вибрация на всеки един човек – неговата собствена. В това се изразява връзката или по-скоро процеса на вибриране между индивидите. Твърде научно почнах да звуча може би, но лично според мен, за всяко чувство, емоция, поведение и дори жест, има логично обяснение.

Но предполагам схванахте идеята? Не ни свързва основно това, че с даден човек обичаме един жанр музика и т.н., колкото усещането, че можете да се разбирате с един поглед, с половин дума и знаете кога другия се чувства истински щастлив или тъжен.

Всъщност отношенията са съвкупност от всичко, но една или две конкретни общи черти не са определящи за сходство.

  • Може би затова толкова хора търсят, търсят и не намират. Защото търсят нещо определено, нещо наистина по списък, а истината се крие между редовете.

Автор: Г. К. Николова

Хареса ли ти статията? Сподели я с приятели!

Хареса ли ви статията?

Г. К. Николова
Психология, взаимоотношения, поведение... част от нещата, които с невъобразимо желание следвам, изучавам и анализирам. Всъщност, това са нещата от живота, но преразказани и адаптирани през собствения ми мироглед. Потопете се в моя свят, шанса да се преоткриете в него... е меко казано голям!

1 COMMENT

1 Коментар
Inline Feedbacks
View all comments

Мъжете обичат свободата,но някои жени си мислят ,че ги притежават

Latest Posts