НАЧАЛООт ВасКак да запазим младостта?

Как да запазим младостта?

Има хора, които отказват да остареят…

Дали са се настроили на друга честота и организмът им изпълнява програма, различна от общоприетата?

Дали младоликостта им е резултат от генетични фактори или е следствие на усилена работа?

А може би те знаят някаква тайна, осигуряваща им очарование, плам в очите и младежко излъчване… Защото факт е, че има хора, които не остаряват…

Можем ли да откажем на Старостта?

– Да.

– Как?

– С чувство за хумор.

– И ще има ли ефект?

– Да, тя, Старостта, така ще се разсмее от вашата смелост, че ще ви подмине…

Звучи ви невероятно? Напротив – няма високи летви.

Просто прехвърли сърцето си над лоста и тялото ще го последва

Преди да скочиш обаче, трябва тренировка.

Предлагам ви обобщения световен опит по темата за вечната младост, синтезиран до конкретна, приложима в домашни условия, програма:

  1. Японски учени твърдят, че ако една жена е обичана, обгрижвана с дребни подаръци и цветя, кожата на лицето й не посърва. Не е нужно да сте мис Свят, трябва ви само един човек, за когото да сте изключителна и неповторима.
  2. В Китай отдавна са разкрили тайните на младостта. Основен съюзник на остаряването, според китайската медицина, е стресът. Така че – абсорбирайте го. Канадският учен д-р Джеймс Диадамо предлага начини за справяне със стреса, в зависимост от кръвната ви група, а именно:

 

 – за  кръвна грипа “О” – активна спортна дейност;

 – за кръвна група “А” – релаксация, медитация, йога;

 – за кръвна група “Б” – творчество;

 – за кръвна група “АБ” – молитви и медитация.

  1. Известни руски лечители надигнаха глас срещу козметичната индустрия. Скъпите мазила, според тях не помагат. Добрите маски за лице, се определят от принципа: “Това, което обичаш да ядеш – го слагай и на лицето си!”
  2. В Тибетса на “Ти” с младостта, нещо повече – антистаростта е философия, съчетание на богат духовен живот и физическа активност. Всеизвестни са упражненията “Петимата тибетци”.
  3. Различните източни учения за енергиите, както и западно ориентираните духовни практики и изобщо – всички религии – са обединени от един принцип: “Бъди добър човек!”  А добрината на душата ти ще остави отпечатък и върху лицето.
  4. Специалистът М. Югай, утвърден от Световната здравна организация като лечител на XX век, твърди, че тайната на здравето и добрата външност, се крие в гръбнака. Помислете какво можете да направите за гръбнака си? Обърнете внимание на стойката си!
  5. “Общество за ограничаване калоричността на храната”, е американско сдружение с над 20-годишен опит. Организаторите установяват, че излишните калории са опасни не само за здравето, но предизвикват и стареене на кожата.
  6. “Научете се да приемате комплименти”, съветват френските психолози. Това е знак, че цените уникалността си и уважавате себе си. От друга страна пък – клетките имат способността да помнят словесните послания и да се променят спрямо думите, които слушат.
  7. Всички електроуреди, включително и мобилните телефони, увреждат енергийния баланс на човека, твърдят енерготерапевтите. Спете в стая без ел. уреди!
  8. Изкуството повишава жизнения тонус и има пречистваща сила, е древна истина, устояла на времето. Така че – творете или консумирайте… Важното е да изпитвате удоволствие.

   Разковничето, в крайна сметка е ежедневно да работим върху себе си, сочат всички специалисти.

Движете се! Хранете се природосъобразно.

Знайте, че дълголетниците работят много и ядат малко. Избирайте храната си внимателно. Помнете, че стомахът ви не е кошче за отпадъци.

Американски учени са установили, че храната, отгледана от добри хора, с любов, а не с цел – печалба, има друга хранителна стойност.

Помислете какво вкарвате в тялото си и защо сте толкова взискателни към горивото, с което зареждате автомобила си и в същото време – сте наивно лекомислени към собственото си тяло.

   Не забравяйте, че красотата не само връща младостта, но и лекува. Прекарвайте повече време сред красотата на природата! И ако случайно ви се прииска да прегърнете едно дърво – прегърнете го!

   Старайте се да сте заобиколени от хора с чувство за хумор. Не е здравословно да слушате чужди оплаквания!

   Наложете диета на ума си – никакви клюки и предположения, оставете го да работи само с една – красива – мисъл.

Тренирайте мозъка си – като решавате кръстословици  и …задачи.

Подредете чувствата и обичайте! Обичайте събуждането, заспиването и всичко между тях…

   Предложената програма е икономически изгодна, тя не се нуждае от много средства, за да бъде осъществена. Нужно е само желание, а ключовата дума е – постоянство.

   Резултатите са гарантирани.

 

Вижте Също:  Идеалния мъж – мит или реалност

Автор: 

Златка Колева, психолог

Хареса ли ви статията?

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Latest Posts